Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

Mocsoládi álom

2013. február 01.
Mocsoládi álom

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk….

Tovább a recepthez

Tejes, rumos forró ital

2013. január 29.
Tejes, rumos forró ital

A tejet felforraljuk, majd lezárjuk. A 3 tojás sárgáját….

Tovább a recepthez

Káposztás kelt gombóc

2013. január 25.
Káposztás kelt gombóc

A húsos szalonnát vágjuk kockára, és egy nagyobb lábasban olvasszuk meg, de ne süssük pirosra. Ha kiolvadt a zsírja, dobjuk rá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg. Utána tegyük bele a falaprított húst, pirítsuk meg, majd a 8-10 cm-es darabokra vágott kolbászokat is tegyük bele, és süssük át.

Tovább a recepthez

Hájas tészta

2013. január 25.
Hájas tészta

Először a kalácstésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű lisztet összekeverjük a kevés tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, a cukorral, csipet sóval, a lágy vajjal, a langyos tejjel és tésztát dagasztunk.

Tovább a recepthez

Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

2013. január 18.
Batátás, tejszínes gombás csirkemell, batáta tócsival

A csirkemellet csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk, fehérborssal ízesítjük. A batátákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kevés mézzel meglocsoljuk. A mangalicazsírt egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, majd a batátát is hozzátesszük, lefedjük és együtt főzzük tovább.

Tovább a recepthez

Batáta kenőke

2013. január 18.
Batáta kenőke

A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyérre kenve tálaljuk.

Tovább a recepthez

Vitaminsaláta batátával

2013. január 18.
Vitaminsaláta batátával

A savanyított káposztát kicsit átmossuk, majd lecsöpögtetjük.

Tovább a recepthez

Batáta röszti céklakrémmel

2013. január 18.
Batáta röszti céklakrémmel

Az édesburgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük.

Tovább a recepthez

Batátás cannoli

2013. január 18.
Batátás cannoli

A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét.

Tovább a recepthez

Babos zakuszka

2013. január 11.
Babos zakuszka

A padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel apróra vágjuk, a levét lecsorgatjuk.

Tovább a recepthez

Dödölle variációk

2013. január 04.
Dödölle variációk

A céklát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, pépesítjük.

Tovább a recepthez

Paprikás perec

2013. január 04.
Paprikás perec

A lisztet egy közepes méretű tálba tesszük, összekeverjük a pirospaprikával

Tovább a recepthez

Dödölle

2013. január 04.
Dödölle

A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Amíg fő, egy nagy fej hagymát felkockázunk, és zsíron pirosra sütjük.
Amikor a krumpli megfőtt, a lábosban a vízzel együtt összetörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű legyen.

Tovább a recepthez

Krumpliprósza

2013. január 04.
Krumpliprósza

A szalonnát lepirítjuk és félretesszük

Tovább a recepthez

Aludttejes prósza

2013. január 04.
Aludttejes prósza

A tojásokkal elkeverjük a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot.

Tovább a recepthez

Kecsege halleves

2012. december 21.
Kecsege halleves

A zöldségeket tisztítsuk meg és a sárgarépát, fehérrépát karikára, a karalábét és a zellert kockára vágjuk. A vöröshagymát is és a fokhagymát is elég csak félbe vágni. Tegyük fel az összes zöldséget egy fazék vízbe főzni, erősebben sózzuk és tegyünk bele néhány szem szemes feketeborsot is. Közben készítsük elő a halat.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére