Összes receptünk

Összesen 855 recept

Recept gyorskereső

1 50 51 52 53 54

Kakaós gombóc

2012. április 19.

Feltesszük héjában főni a krumplit. Közben elkészítjük a kakaós tölteléket: a két tojás sárgájához azonos arányban porcukrot és kakaóport keverünk, az a fontos, hogy végül sűrű, krémszerű masszát kapjunk. A kétnapos fehér kenyér belét kikapargatjuk, ezt a darabos kenyérmorzsát a zsemlemorzsával és a mandulaszeletekkel együtt serpenyőben megpirítjuk az olajon.

Tovább a recepthez

Bajai halászlé gyufatésztával

2012. április 19.

A XVII. században úgy hívták:

Tovább a recepthez

Hadházi lakodalmas töltött káposzta

2012. április 19.

2 db kb. 1,5 kg-os édes káposzta fejet megfonnyasztunk enyhén sós, ecetes vízben.

Tovább a recepthez

Székelyföldi töltött káposzta

2012. április 19.

A savanyított káposzta fejeket szétszedjük, a leveleket lehornyoljuk (levágjuk a vastagabb erezeteket) és a szép formás leveleket különválasztjuk. A megmaradt savanyú káposztát felvágjuk vékony csíkokra aprókáposztának. Úgy a kiválasztott leveleket mint az aprókáposztát (ízlés szerint) akár többszörösen is átmoshatjuk a savanyú íz enyhítése érdekében.

Tovább a recepthez

Savanyú tojásleves

2012. április 19.
Savanyú tojásleves

Felaprítjuk a szalonnát, és rózsaszínűre pirítjuk. Erre ráöntjük a felvert tojásokat( 6-8 db), és lassú tűzön megsütjük úgy, hogy lepényszerűen egyben maradjon, majd falatnyi kockákra vágjuk. Közben a fokhagymával és sóval felforraljuk a vizet, és a 2-3 tojás sárgájával kikevert tejszínnel behabarjuk. Borsozzuk, tárkonyecettel ízesítjük és megszórjuk az aprított snidlinggel és petrezselyemmel. Ezután beletesszük a felaprított szalonnás rántottát.

Tovább a recepthez

Napraforgó kalács

2012. április 19.
Napraforgó kalács

Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne az élesztőt.

Tovább a recepthez

XVII századi erdélyi Töltöttkáposzta

2012. április 19.
XVII századi erdélyi Töltöttkáposzta

A fejes káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony laskára. Tedd üvegbe egy csomag kaporral közötte, öntsd le meleg jó sós vízzel és a tetejébe tegyél egy darab száraz kenyeret (pont úgy mint a kovászos uborkát szoktad). Tedd meleg helyre. Néhány nap alatt megsavanyodik, nyáron elég 2-3 nap, télen 4-5.
Az előzőleg leszedett (friss) nagyobb nyers káposztaleveleket (én szoktam kelkáposztalevelet vagy szőlőlevelet is használni) lobogó vízbe mártsd meg, hogy hajlítható legyen, ebbe göngyöld a töltelékeket.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére