Összes receptünk

Összesen 832 recept

Recept gyorskereső

1 47 48 49 50 51 52

Tejszínes eperleves, hidegen

2012. május 24.
Tejszínes eperleves, hidegen

A megmosott, megtisztított földieperhez hozzáadjuk a cukrot botmixerrel pépesre aprítjuk, majd átszűrjük…

Tovább a recepthez

Eper bomba

2012. május 24.
Eper bomba

A 6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk, egy tepsiben vékonyra simítjuk és kisütjük. Ha kihűlt, vékonyan megkenjük eperlekvárral és feltekerjük. 1 cm széles darabokat vágunk belőle és üvegtálba, melyet előzőleg kibéleltünk fóliával, egymás mellé helyezve az alját és az oldalát is körberakjuk…

Tovább a recepthez

Szalonnás, hagymás quiche

2012. május 18.
Szalonnás, hagymás quiche

Először a tésztát készítjük el.

Tovább a recepthez

Fűszeres csirkeszárnyak

2012. május 18.
Fűszeres csirkeszárnyak

A megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.

Tovább a recepthez

Farsangi fánk

2012. május 18.
Farsangi fánk

A lisztet fél óráig meleg helyen tartjuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, az olvaszott vajat és a cukrot.

Tovább a recepthez

Epres túrótorta

2012. május 18.
Epres túrótorta

A darált kekszet a vajjal és az eperdzsemmel egy tálban elmorzsoljuk, és kis tejet adunk hozzá, majd összegyúrjuk.

Tovább a recepthez

Szalonnába tekert sült spárga

2012. május 17.
Szalonnába tekert sült spárga

A sárgarépát és a spárgát 5 percig sós, cukros enyhén citromos vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük…

Tovább a recepthez

Túrós spárgedesszert eperrel

2012. május 17.
Túrós spárgedesszert eperrel

Cukros, citromos vízben, melyben ízlés szerint citromkarikákat is teszünk, a meghámozott, 2 cm-es darabokra vágott fehér spárgát körülbelül 10 percig főzzük, majd kihűtjük…

Tovább a recepthez

Spárga saláta

2012. május 17.
Spárga saláta

Nem túl apróra összevágjuk a salátákat, hozzáadjuk a reszelt nyers céklacsíkokat, a sárgarépa csíkokat, a savanyított spárga kockákat és az olíva olajon pirított gombaszeleteket…

Tovább a recepthez

Savanyított spárga

2012. május 17.
Savanyított spárga

A jól megmosott spárgákat 3 db literes üvegbe, állítva egymás mellé tesszük. Ezután elkészítjük a levet. A vízben a sót és a cukrot felfőzzük, majd hűtjük. Csak amikor már teljesen kihűlt, akkor tesszük bele az ecetet, a citromsavat és a tartósítószert. Ha elkészültünk a lé ízesítésével hidegen a spárgára öntjük…

Tovább a recepthez

Túrós lepény

2012. május 11.
Túrós lepény

Amit lehet édesen és sósan is készíteni.
Először a gyúrt tésztát állítjuk össze. A lisztet egy tálba szitáljuk, egy csipet sóval megízesítjük, és annyi zsírt adunk hozzá, amelytől a tészta majdnem összeáll. Ekkor öntjük hozzá a tejfölt, és ha szükséges, egy kevés vízzel lágyítjuk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény!

Tovább a recepthez

Kacsasült

2012. május 08.

A kacsa bőre akkor lesz ropogós sütéskor, ha előtte szárazra töröljük. Ezután besózzuk a kacsát kívül, kicsit belül is, majd összeállítjuk az ízesítéshez a keveréket. 2 evőkanál mustárt, 1 citrom reszelt héjával összekeverünk, majd beledarabolunk 2-3 gerezd fokhagymát.

Tovább a recepthez

Rebarbarás pite

2012. május 04.

A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 4–5 cm-es darabokra vágjuk.

Tovább a recepthez

Dobostorta

2012. április 24.

Dobos C. József cukrász, szakácsdinasztia leszármazottja, apja mellett, majd az Andrássy-családnál tanult.

Tovább a recepthez

Házikenyér

2012. április 19.
Házikenyér

A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az őrölt magokat vagy olajat, a sót, és apránként a vizet. Közben folyamatosan dagasztjuk a masszát addig, míg le nem válik a kezünkről és a tál oldaláról az összes tészta. Akkor lefedjük egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten kb. 30-40 percig hagyjuk kelni. Amikor háromszorosára dagadt, újból átgyúrjuk és egy kiolajozott és kilisztezett sütőformába helyezzük. Fél óra múlva, a tetejét beirdalva forró sütőben vagy kemencében 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

Tovább a recepthez

Tökpörkölt

2012. április 19.
Tökpörkölt

A tököket meghámozzuk, és felkockázzuk, majd picit megsózzuk és állni hagyjuk. Az olajban megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, valamint az egyik gerezd fokhagymát. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát és a sózott tökkockákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt. Ízlés szerint sózzuk, és kb 15 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, rádobunk még egy felaprított fokhagymagerezdet, és már tálalhatunk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére