Összes receptünk

Összesen 880 recept

Recept gyorskereső

1 47 48 49 50 51 52 53 54 55

Batátás cannoli

2013. január 18.
Batátás cannoli

A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét.

Tovább a recepthez

Babos zakuszka

2013. január 11.
Babos zakuszka

A padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel apróra vágjuk, a levét lecsorgatjuk.

Tovább a recepthez

Dödölle variációk

2013. január 04.
Dödölle variációk

A céklát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, pépesítjük.

Tovább a recepthez

Paprikás perec

2013. január 04.
Paprikás perec

A lisztet egy közepes méretű tálba tesszük, összekeverjük a pirospaprikával

Tovább a recepthez

Dödölle

2013. január 04.
Dödölle

A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Amíg fő, egy nagy fej hagymát felkockázunk, és zsíron pirosra sütjük.
Amikor a krumpli megfőtt, a lábosban a vízzel együtt összetörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű legyen.

Tovább a recepthez

Krumpliprósza

2013. január 04.
Krumpliprósza

A szalonnát lepirítjuk és félretesszük

Tovább a recepthez

Aludttejes prósza

2013. január 04.
Aludttejes prósza

A tojásokkal elkeverjük a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot.

Tovább a recepthez

Kecsege halleves

2012. december 21.
Kecsege halleves

A zöldségeket tisztítsuk meg és a sárgarépát, fehérrépát karikára, a karalábét és a zellert kockára vágjuk. A vöröshagymát is és a fokhagymát is elég csak félbe vágni. Tegyük fel az összes zöldséget egy fazék vízbe főzni, erősebben sózzuk és tegyünk bele néhány szem szemes feketeborsot is. Közben készítsük elő a halat.

Tovább a recepthez

Sült gidacomb batátával és batáta csipsszel

2012. december 21.
Sült gidacomb batátával és batáta csipsszel

A combot egy serpenyőbe kevés vajon minden oldalán egy kicsit elősütjük

Tovább a recepthez

Sütőtök ital

2012. december 21.
Sütőtök ital

A sütőtököt tisztítsuk meg és daraboljuk fel.

Tovább a recepthez

Halgombóc leves

2012. december 21.
Halgombóc leves

A halat megtisztítjuk, a bőrét lenyúzzuk. A fejből, a farokból és a gerincből alaplevet főzünk, melyet enyhén sózunk és egy vöröshagymát is teszünk bele. A hal húsát, mert nagyon szálkás, kétszer kell ledarálni, negyed vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel.

Tovább a recepthez

Rigó Jancsi

2012. december 14.
Rigó Jancsi

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével habverővel habosra keverjük (kb 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukor másik részével habverővel kemény habbá verjük, majd a sárgákat óvatosan a kemény habba forgatjuk.

Tovább a recepthez

Blaha Lujza torta

2012. december 14.
Blaha Lujza torta

A diót finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaóport…

Tovább a recepthez

Deák torta

2012. december 14.
Deák torta

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből a csipet sóval habot verünk….

Tovább a recepthez

Marha steak, kecskesajtos burgonyás céklával

2012. december 07.
Marha steak, kecskesajtos burgonyás céklával

A szürkemarha rekeszizom közepében lévő ínt eltávolítjuk, így két szép darabot kapunk. Kevés olajon egyenletesen körbesütjük, nem szabad szurkálni és lehetőleg ne sózzuk. Ha kész akkor előmelegített sütőben 8-10 percig – a tepsit is tegyük be előre a sütőbe, hogy megmelegedjen, és erre tegyük rá a húst – süssük tovább.

Tovább a recepthez

Francia duplacsoki torta

2012. december 03.
Francia duplacsoki torta

A 9 db egész tojást keverjük el, inkább csak elegyítsük, a 8 evőkanál cukorral….

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére