Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Feketeszeder lekvár
2013. augusztus 05.A szedreket finoman, óvatosan mossuk meg, majd tegyük egy fazékba.
Levendulás sárgabarack lekvár
2013. augusztus 01.A barackot mossuk meg, majd forrázzuk le.
Kakaós csiga
2013. július 29.Először egy lágy, édes kelt tésztát gyúrunk.
Cukros fonott kalács
2013. július 29.A lisztet tegyük egy tálba a közepébe egy kis mélyedést készítsünk,
Húsos palacsinta
2013. július 29.Sós palacsinta tésztát készítünk, és kisütjük. A darált húst sóval, borssal…
Flézli
2013. július 12.Az élesztőt kis tejjel és pici cukorral felfuttatjuk…
Bableves krumpligombóccal
2013. július 12.A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a hagymát és a fokhagymát…
Krumplis tacskedli vagy fluta
2013. július 12.A krumplit héjában megfőzzük, miután kihűlt a héját lehúzzuk és burgonyanyomón áttörjük.
Nuss-stangli
2013. július 12.A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját…
Sváb hagymaleves
2013. július 12.A felaprított vörös és fokhagymát kevés vajon megdinszteljük, és hozzáadjuk…
Csicsóka chips
2013. július 08.A csicsókát egy tál vízbe áztassuk be és zöldségkefével tisztítsuk meg.
Kapucnyika
2013. július 05.1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy csipet cukrot dobunk a tetejére.
Túrós sztrapacska
2013. július 05.A burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk.
Tirpák káposzta
2013. július 05.A kitorzsázott, megmosott káposztáról 4-5 szép levelet félreteszünk
Gombás töltött csirke
2013. július 04.A csirkét kicsontozzuk úgy, hogy a fél csirke húsa (mell, comb, szárny) egyben maradjon és a bőr ne sérüljön.
Medvehagymás pogácsa
2013. július 02.1 dl langyos tejből a cukorral és kevés liszttel kovászt futtatunk. A lisztet a tojássárgájával, a tejföllel és a maradék tejjel, sóval és a kovásszal bedagasztjuk. (ne legyen túl kemény) Alaposan ki kell dolgozni! Langyos helyen 1 órát kelesztjük. 1-2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott zsiradékkal, rászórjuk az aprított medvehagymát, és feltekerjük mint a kalácsot, […]