Összes receptünk

Összesen 843 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 53

Preckedli

2016. november 28.
Preckedli

A lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel.

Tovább a recepthez

Erdei gombás vadpörkölt juhtúrós sztrapacskával

2016. november 17.
Erdei gombás vadpörkölt juhtúrós sztrapacskával

A vöröshagymát karamellizáljuk mangalicazsírban, beletesszük a feldarabolt vadhúst, és kevés ideig hagyjuk főni.

Tovább a recepthez

Vackoros pite

2016. november 11.
Vackoros pite

A kukoricalisztet elmorzsoljuk a vajjal és porcukorral, majd hozzáadjuk a mézet.

Tovább a recepthez

Marhasült vackorszósszal

2016. november 11.
Marhasült vackorszósszal

A marhahúst néhány órára bepácoljuk egy kis olíva olajjal, korianderrel, borókabogyóval.

Tovább a recepthez

Müzlifalat

2016. november 11.
Müzlifalat

Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, hogy beszívja az alma levét.

Tovább a recepthez

Aszaltszilva-kenyér málnával és szőlős dióraguval

2016. november 07.
Aszaltszilva-kenyér málnával és szőlős dióraguval

A vajat, a cukrot és a tojást jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport egy kis szegfűborsot.

Tovább a recepthez

Libavagdalt

2016. november 07.
Libavagdalt

A liba bőrét csontig bevágjuk, majd a két oldalán a húsról óvatosan leszedjük. A bőr alatti húst a csontról kiszedjük. A húst egy kis hájjal ledaráljuk.

Tovább a recepthez

Rosenburger

2016. november 07.
Rosenburger

A langyos vizet a cukorral és az élesztővel összekeverjük, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg felfut.

Tovább a recepthez

Gesztenyés kappan

2016. november 07.
Gesztenyés kappan

A kappan mellét és combját csíkokra vágott szalonnával megspékeljük. A gesztenyét fehérborban pároljuk.

Tovább a recepthez

Vizibivaly sült céklával és gombával

2016. november 07.
Vizibivaly sült céklával és gombával

Repceolajon megpirítjuk a vizibivaly hátszínt, hozzáadjuk a fűszereket, és készre sütjük.

Tovább a recepthez

Mustáros vadraguleves erdei gombákkal

2016. október 26.
Mustáros vadraguleves erdei gombákkal

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A vadhúst az elkészítés előtt 24 órával beáztatjuk.

Tovább a recepthez

Kapros – krumplis lepény

2016. október 24.
Kapros - krumplis lepény

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük. 50-75 dkg áttört krumplit kiveszünk belőle, a többit félretesszük. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk…

Tovább a recepthez

Tepertős vakarcs

2016. október 24.
Tepertős vakarcs

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük. 50-75 dkg áttört krumplit kiveszünk belőle, a többit félretesszük. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk…

Tovább a recepthez

Kevert béles

2016. október 13.
Kevert béles

A tojásokat felütjük, és a cukorral jól felverjük egy kézi habverő segítségével. Eztuán hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olajat, a tejfölt és a túrót.

Tovább a recepthez

Főtt perec

2016. október 13.
Főtt perec

2 tojásonként 1 evőkanál olvasztott zsírt, 20 dkg cukrot habverővel felverünk. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és kevés liszttel kovászt készítünk. Sót adunk a cukros tojáshoz és annyi lisztet, hogy a levestésztánál lágyabb legyen.

Tovább a recepthez

Zsíros kása

2016. október 13.
Zsíros kása

A kukoricadarát átszitáljuk. A kásához az „élesebb” részeket használjuk (a szitában maradó nagyobb darabokat).

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére