Összes receptünk

Összesen 819 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 52

Füstölt halas babgulyás

2016. szeptember 16.
Füstölt halas babgulyás

A bográcsban lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, rádobjuk az apróra vágott hagymát és hagyjuk kissé puhulni (1-2perc), majd ráöntjük az előfőzött babot és a kis kockákra vágott zöldségeket.

Tovább a recepthez

Kerekkalács

2016. szeptember 02.
Kerekkalács

Felfuttatjuk az élesztőt. A tésztát jól kidagasztjuk, hogy majd kisülve foszlós legyen. Dagasztás közben kevés zsírt kenünk a kezünkre.

Tovább a recepthez

Kakaspörkölt

2016. szeptember 02.
Kakaspörkölt

A vöröshagymát kockára vágjuk, majd zsíron alalposan megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is.

Tovább a recepthez

Mundéros csuka

2016. szeptember 02.
Mundéros csuka

A csukát megtisztítjuk, kifilézzük és felszeleteljük. Megszórjuk pirospaprikával, sóval és borssal, majd 15 percig állni hagyjuk.

Tovább a recepthez

Rebarbarás morzsasüti

2016. augusztus 29.
Rebarbarás morzsasüti

Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral.

Tovább a recepthez

Hal “bolond” vízben

2016. augusztus 29.
Hal "bolond" vízben

Egy bográcsba belerakjuk a megtisztított, beirdalt és besózott halakat, majd az összes hozzávalót köré rakjuk.

Tovább a recepthez

Kecskesajtos sült zöldségek

2016. augusztus 24.
Kecskesajtos sült zöldségek

A húsos szalonnát felkockázzuk, majd kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Ha már megpirult, rádobjuk a feldarabolt újburgonyát, a karikára vágott hagymát és a megtisztított, felkarikázott sárgarépát.

Tovább a recepthez

Legényfogó leves

2016. augusztus 24.
Legényfogó leves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajjal rózsaszínre dinszteljük, majd megszórjuk bőven pirospaprikával. Rögtön rátesszük az apró kockákra vágott, megtisztított marhalábszárat.

Tovább a recepthez

Cézár saláta

2016. augusztus 24.
Cézár saláta

A csirkecombokat serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük őket, a csontokat eltávolítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.

Tovább a recepthez

Steak

2016. június 06.
Steak

Ha marha steaket akarunk készíteni, akkor néhány apró, de nélkülözhetetlen dologra kell figyelnünk.

Tovább a recepthez

Grillezett borjúszív, – máj és “-mirigy”.

2016. június 06.
Grillezett  borjúszív,  - máj és "-mirigy".

Az alapanyagokat egy éjszakára kakukkfüves, esetleg fokhagymás olívaolajban áztassuk/pácoljuk. A szív és a máj esetében 4 – 5 mm -es szeleteket vágunk, mielőtt az olajba helyezzük.

Tovább a recepthez

Töltött édesburgonya

2016. június 02.
Töltött édesburgonya

A batátákat néhányszor megböködjük, majd 200° C-on 50 percig sütjük. Akkor jó, ha szépen megpuhul a húsa. Ezután hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Tovább a recepthez

Kukoricás pogácsa

2016. június 02.
Kukoricás pogácsa

A liszteket egy tálba tesszük, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejet is öntünk hozzá, hogy a tésztánk gyúrható legyen.

Tovább a recepthez

Kovászos uborkás hagymasaláta

2016. május 27.
Kovászos uborkás hagymasaláta

A hagymát nagyon vékonyra vágjuk, majd besózzuk és kevés ecettel meglocsoljuk.

Tovább a recepthez

Sajtos babsaláta

2016. május 27.
Sajtos babsaláta

A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a mustárt, majd a reszelt sajtot szépen elolvasztjuk benne.

Tovább a recepthez

Körte chutney

2016. május 26.
Körte chutney

A vajat felhevítjük, a hagymát beletesszük, de nem pirítjuk, csak fonnyasztjuk. Ha megfonnyadt, beletesszük a barnacukrot, de nem karamellizáljuk, csak olvasztjuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére