Összes receptünk

Összesen 853 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 54

Haboska

2017. április 23.
Haboska

A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 6 tojás sárgáját, a fehérjéket pedig egy külön edénybe rakjuk. A vajas keveréket tovább keverjük, majd adunk hozzá 2 dl tejfölt is. Fél citrom héjával ízesítjük. Végül 25 dkg lisztet keverünk bele. Az egészet egy nagyobb tepsibe simítjuk, és 180 fokon kezdjük el sütni. Ha már rózsaszínű […]

Tovább a recepthez

Mézes lap

2017. április 22.
Mézes lap

A lapokhoz: 15 dkg cukor 1 kk. szódabikarbóna 1 tojás 3 dkg zsír 3 ek. tej 1 nagy ek. akácméz A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamellizálódik, és szép aranybarna színt kap. Ha elkészült, rögtön hozzáadunk 45 dkg lisztet, és csomómentesre, szép simára keverjük. […]

Tovább a recepthez

Lakodalmas vaníliás perec

2017. április 04.
Lakodalmas vaníliás perec

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat egy nagyobb tálba tesszük, de a fehérjéket elosztjuk két külön tálba. Négyet félreteszünk a mázhoz, a maradék hatot a tésztához fogjuk használni.  A tojások sárgáját két evőkanál kristálycukorral, teáskanálnyi szalalkálival, 20 szem szacharinnal és egy csomag vaníliás cukorral jó alaposan kikeverjük. Közben hozzáadjuk a pálinkát és az olajat is. Kézzel jó […]

Tovább a recepthez

Melomakarona

2016. december 29.
Melomakarona

A langyos olajban elkeverem a cukrot és a többi összetevőt mixerrel, hozzáadom a metaxát, amiben a szódabikarbónát pici liszttel elkevertem, és végül a lisztet is beleszórom.

Tovább a recepthez

Kurabiades

2016. december 29.
Kurabiades

A vajat és a porcukrot összekeverem mixerrel, hozzáadom a tojássárgáját és habosra keverem.

Tovább a recepthez

Vaszilopita

2016. december 29.
Vaszilopita

A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat a cukorral habosra keverjük.

Tovább a recepthez

Hazepeper

2016. december 29.
Hazepeper

A darabolt nyúlhúst 24 órát hagyjuk állni a pácban. Közben néhányszor átkeverjük.

Tovább a recepthez

Nusspega

2016. november 30.
Nusspega

A tojásfehérjét habbá verjük. Közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és alaposan kikeverjük.

Tovább a recepthez

Paradicsomos máj

2016. november 30.
Paradicsomos máj

Ledinszteljük az apróra vágott hagymát, majd fűszerezzük, borssal, babérlevéllel, majorannával, sóval.

Tovább a recepthez

Napszámos halászlé

2016. november 30.
Napszámos halászlé

A hagymából, paprikákból és a paradicsomból lecsós alapot készítünk, majd párszor visszaforraljuk, hogy jó sűrű szaftot kapjunk.

Tovább a recepthez

Preckedli

2016. november 28.
Preckedli

A lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel.

Tovább a recepthez

Erdei gombás vadpörkölt juhtúrós sztrapacskával

2016. november 17.
Erdei gombás vadpörkölt juhtúrós sztrapacskával

A vöröshagymát karamellizáljuk mangalicazsírban, beletesszük a feldarabolt vadhúst, és kevés ideig hagyjuk főni.

Tovább a recepthez

Vackoros pite

2016. november 11.
Vackoros pite

A kukoricalisztet elmorzsoljuk a vajjal és porcukorral, majd hozzáadjuk a mézet.

Tovább a recepthez

Marhasült vackorszósszal

2016. november 11.
Marhasült vackorszósszal

A marhahúst néhány órára bepácoljuk egy kis olíva olajjal, korianderrel, borókabogyóval.

Tovább a recepthez

Müzlifalat

2016. november 11.
Müzlifalat

Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, hogy beszívja az alma levét.

Tovább a recepthez

Aszaltszilva-kenyér málnával és szőlős dióraguval

2016. november 07.
Aszaltszilva-kenyér málnával és szőlős dióraguval

A vajat, a cukrot és a tojást jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport egy kis szegfűborsot.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére