Összes receptünk

Összesen 815 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 51

Rebarbarás morzsasüti

2016. augusztus 29.
Rebarbarás morzsasüti

Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral.

Tovább a recepthez

Hal “bolond” vízben

2016. augusztus 29.
Hal "bolond" vízben

Egy bográcsba belerakjuk a megtisztított, beirdalt és besózott halakat, majd az összes hozzávalót köré rakjuk.

Tovább a recepthez

Kecskesajtos sült zöldségek

2016. augusztus 24.
Kecskesajtos sült zöldségek

A húsos szalonnát felkockázzuk, majd kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Ha már megpirult, rádobjuk a feldarabolt újburgonyát, a karikára vágott hagymát és a megtisztított, felkarikázott sárgarépát.

Tovább a recepthez

Legényfogó leves

2016. augusztus 24.
Legényfogó leves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajjal rózsaszínre dinszteljük, majd megszórjuk bőven pirospaprikával. Rögtön rátesszük az apró kockákra vágott, megtisztított marhalábszárat.

Tovább a recepthez

Cézár saláta

2016. augusztus 24.
Cézár saláta

A csirkecombokat serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük. Ha elkészültek, kiszedjük őket, a csontokat eltávolítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.

Tovább a recepthez

Steak

2016. június 06.
Steak

Ha marha steaket akarunk készíteni, akkor néhány apró, de nélkülözhetetlen dologra kell figyelnünk.

Tovább a recepthez

Grillezett borjúszív, – máj és “-mirigy”.

2016. június 06.
Grillezett  borjúszív,  - máj és "-mirigy".

Az alapanyagokat egy éjszakára kakukkfüves, esetleg fokhagymás olívaolajban áztassuk/pácoljuk. A szív és a máj esetében 4 – 5 mm -es szeleteket vágunk, mielőtt az olajba helyezzük.

Tovább a recepthez

Töltött édesburgonya

2016. június 02.
Töltött édesburgonya

A batátákat néhányszor megböködjük, majd 200° C-on 50 percig sütjük. Akkor jó, ha szépen megpuhul a húsa. Ezután hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk.

Tovább a recepthez

Kukoricás pogácsa

2016. június 02.
Kukoricás pogácsa

A liszteket egy tálba tesszük, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejet is öntünk hozzá, hogy a tésztánk gyúrható legyen.

Tovább a recepthez

Kovászos uborkás hagymasaláta

2016. május 27.
Kovászos uborkás hagymasaláta

A hagymát nagyon vékonyra vágjuk, majd besózzuk és kevés ecettel meglocsoljuk.

Tovább a recepthez

Sajtos babsaláta

2016. május 27.
Sajtos babsaláta

A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a mustárt, majd a reszelt sajtot szépen elolvasztjuk benne.

Tovább a recepthez

Körte chutney

2016. május 26.
Körte chutney

A vajat felhevítjük, a hagymát beletesszük, de nem pirítjuk, csak fonnyasztjuk. Ha megfonnyadt, beletesszük a barnacukrot, de nem karamellizáljuk, csak olvasztjuk.

Tovább a recepthez

Hajtott hájas

2016. május 20.
Hajtott hájas

A hozzávalókból rétestésztát gyúrunk, majd egy lábossal letakarva fél órát pihentetjük.

Tovább a recepthez

Borsos bivalyszelet túrós puliszkával

2016. május 20.
Borsos bivalyszelet túrós puliszkával

A húst rostjára merőlegesen kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket a kés fokával kissé megnyomogatjuk. Vigyázzunk, hogy a rostok ne roncsolódjanak. A szeleteket sózzuk, bőven borsozzuk, majd rövid pihentetés után lisztben vékonyan megforgatjuk.

Tovább a recepthez

Mangalica rilette

2016. május 20.
Mangalica rilette

Az alapléhez a zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, vízzel felöntjük és folyamatosan forrásban tartva 150 percig főzzük. Miután elkészült, leszűrjük.

Tovább a recepthez

Barackos batyu

2016. május 20.
Barackos batyu

Az összes hozzávalót egyneművé gyúrjuk a lisztes vaj kivételével. Összegömbölyítve öt percet állni hagyjuk, addig begyúrjuk a lisztes vajat.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére