Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 59

Eper-bodza duóleves

2018. május 14.
Eper-bodza duóleves

A citromlével, a fahéjjal és a szegfűszeggel redukciót készítünk. Beletesszük az epret és forraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük a cukorral, csipetnyi sóval, citromlével, majd a végén tejszínnel dúsítjuk. Ezután újabb redukciót készítünk. Beleöntjük a házi bodzaszörpöt, felforraljuk, majd a keményítővel sűrítjük, citrommal, cukorral, vaníliával ízesítjük. Fontos, hogy a  kétféle leves ugyanolyan állagú legyen. A panna […]

Tovább a recepthez

Jégkifli /Eiskipfel

2018. május 08.
Jégkifli /Eiskipfel

Egy nagyobb tálba mérjük a zsírt, a tejfölt, a tojások sárgáját és egy adag lisztet. A felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Ezután bedagasztjuk a tésztát. Ha már szép sima és nem ragad, két órát pihentetjük hűtőben. Ezután kisebb darabokat tépünk a tésztából, és kifliket sodrunk. A kifliket kristálycukorba forgatjuk. Végül 160 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Tovább a recepthez

Toad in the hole

2018. április 23.
Toad in the hole

A tésztához a hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, míg sima masszát kapunk. A kolbászokat egy jó nehéz vasserpenyőben kevés zsíradékon megsütjük. Ezután a tésztát ráöntjük a forró kolbászra, és azonnal 180 fokos sütőbe tesszük kb. 10-15 percre. A sült hagymát és a zöldhagymákat összekeverjük a mártással. Tálaláskor a mártással meglocsoljuk az elkészült ételt, és mellé is adunk […]

Tovább a recepthez

Csokis cookies

2018. április 23.
Csokis cookies

Konyhai robotgépben a vajat a cukrokkal kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát. A vajas keverékhez spatulával hozzádolgozzuk a lisztes keveréket, aztán a csokikat. Hűtőben pihentetjük egy keveset, de akár rögtön is süthető. 60 g-os gombócokat formázunk, majd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőben […]

Tovább a recepthez

Körte-furmint mousse

2018. április 23.
Körte-furmint mousse

A linzerhez a vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, aztán fokozatosan a lisztet és az őrölt fűszereket is. A legvégén a rumot és a reszelt citromhéjat szórjuk bele. A kész tésztát minimum 30 percet pihentetjük. Pihentetés után belenyújtjuk a formába, és 165 fokon 20-25 percig sütjük. A borsziruphoz a hozzávalókat egy edényben összekeverjük, […]

Tovább a recepthez

Puliszkakrémes sütemény (paradicsomos sütemény)

2018. április 09.
Puliszkakrémes sütemény (paradicsomos sütemény)

A tészta hozzávalóit kimérjük, majd egy tálban alaposan összegyúrjuk, hogy egynemű legyen. Ezután négy részre vágjuk, mindegyik részt tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként kisütjük. A krémhez a tejet felforraljuk, majd óvatosan hozzákeverjük a kukoricadarát, összefőzzük, közben pedig folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Ha sűrűre főtt, levesszük a tűzről és addig keverjük, amíg teljesen ki […]

Tovább a recepthez

Túrós pite

2018. április 03.
Túrós pite

A lisztben egyenletesen eloszlatjuk a sütőport, az egészet elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájával és a tejföllel elkezdjük összegyúrni a tésztát. Közben a tejet apránként adagoljuk bele. Ha a tészta összeállt, letakarjuk, és legalább fél órát hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót elkeverjük a cukorral, ízesítjük citromhéjjal […]

Tovább a recepthez

Savanyú tojás nokedlivel

2018. március 26.
Savanyú tojás nokedlivel

Egy hagymát apróra vágunk, majd megdinszteljük egy evőkanál zsíron. Megszórjuk őrölt paprikával, majd felöntjük vízzel, és az egészet felforraljuk. Ha felforrt, személyenként beleütünk 1-2 db tojást. Ekkor már ne kevergessük, hogy a tojások egyben tudjanak maradni. Pár percig főzzük csak, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája krémes maradjon. A főzőlevet ne öntsük ki, arra […]

Tovább a recepthez

Savanyú pacal

2018. március 26.
Savanyú pacal

A kockára vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd a végén a fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk őrölt paprikával, és rádobjuk a csíkokra vágott, előzőleg megabált pacalt. Jól elkeverjük, felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel, lecsóval, csípős paprikával. Amikor megfőtt, a tejfölt liszttel elkeverjük, beleöntjük a pacalba, és jól átforraljuk. Tálalás előtt ecettel ízesítjük.

Tovább a recepthez

Sonkaleves

2018. március 26.
Sonkaleves

A sonkát fazékba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután feltesszük főzni, és ha felforrt, az első levet leöntjük róla, és újból hideg vizet öntünk rá (kb. 3 litert). Lassú tűzön újra főzni kezdjük, és ha felforrt, leszedjük róla a habot. Ekkor beletesszük a hosszában félbevágott zöldségeket is, majd tovább főzzük. Sózni nem kell, hiszen […]

Tovább a recepthez

Cupákos “Burger”

2018. március 12.
Cupákos “Burger”

A vöröshagymát és a fokhagymát zsíron lepirítjuk, és meghintjük fűszerpaprikával. Kihűlés után összekeverjük a darálthússal, sóval, borssal és a tojásokkal. Ezután a keverékből 10 db húsgolyót formázunk, kicsit kilapítjuk őket. Pankómorzsában megforgatjuk a húspogácsákat, majd kevés zsiradékon mindkét oldalukat megpirítjuk. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. A zsemléket félbevágjuk,vágott felületüket megpirítjuk.A zsemle alsó […]

Tovább a recepthez

Babbal töltött krumplicsónak

2018. március 05.
Babbal töltött krumplicsónak

A krumplikat megtisztítjuk, és hideg sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikát is hasonló méretű kockákra vagdaljuk. A babot sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, beletesszük a paprikakockákat, valamint a babot. Fűszerezzük, és együtt tovább pirítjuk. Ha a keverék szépen átpirult, félretesszük. A sajtokat külön-külön lereszeljük. […]

Tovább a recepthez

Sültcékla-leves

2018. február 26.
Sültcékla-leves

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. Megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk (kb. 2×2 cm) a céklát, a sárgarépát és a krumplit. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cékla zsenge szárát, és alaposan összeforgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire terítetjük, hozzáadjuk a cikkekre vágott lilahagymát, a fokhagymagerezdeket héjastól, és megszórjuk 1 ágnyi friss kakukkfűlevéllel. A maradék 2 ág […]

Tovább a recepthez

Zöldséges tócsni

2018. február 26.
Zöldséges tócsni

A zöldséges tócsnikhoz lereszeljük a különféle zöldségeket. Lesózzuk a keverékeket, majd egy kicsit állni hagyjuk, végül alaposan kicsavarjuk a zöldségeket. Az egyes variációkhoz hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd beleütjük a tojást, és elkeverjük a liszttel is. Ezután lapos pogácsákat formázunk a masszából, és egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük a tócsnik mindkét […]

Tovább a recepthez

Sütőtökös lencsesaláta zellerfasírttal

2018. február 26.
Sütőtökös lencsesaláta zellerfasírttal

A salátához megfőzzük az előzőleg beáztatott lencsét. Nem kell túl puhára, az a jó, ha még harapható állagú. Miután megfőtt, még melegen keverjünk a főzővizéhez egy evőkanál ecetet. A sütőtök kockákat sózzunk meg és egy kis olajjal összekeverve süssük puhára 200 fokon 10-15 perc alatt. A hagymát vágjuk félkarikára, majd sózzuk be. Keverjük össze a […]

Tovább a recepthez

Tokaji diókenyér

2018. február 19.
Tokaji diókenyér

A cukrot a vajjal és a mézzel lassú tűzön felolvasztjuk. Levesszük a tűzről. Utána hozzáadjuk a diót, majd hozzákeverjük a tejet, a felvert tojást, a lisztet, a sütőport, legvégén pedig az apróra darabolt, édes lében eltett narancshéjat, majd a borecetet. Elkeverjük és egy hosszúkás, 15-20 cm-es sütőformába tesszük sütőpapírra. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, […]

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére