Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Koljivo
2013. október 31.A búzát előző este beáztatjuk, és másnap cukros vízben megfőzzük.
Szárma
2013. október 31.Először a csülköt főzzük meg.
Rétes
2013. október 28.A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Akkor van készen, ha már leválik a kézről…
Szőlős pite
2013. október 25.A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk.
Csicsóka krémleves
2013. október 22.Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg.
Kenyérlángos
2013. október 17.Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk….
Szilvásgombóc
2013. október 17.A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk…
Szilvalekvár sütőben
2013. október 11.A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe…
Mocskos tészta
2013. október 11.A tésztát lobogó forró vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
Tarpai paraszt porlós
2013. október 10.Az olvasztott zsírt kikeverjük a tojással, a tejföllel és a cukorral.
Lekváros derelye
2013. október 10.Az egész tojásokból a liszttel és kevés vízzel ruganyos tésztát gyúrunk…
Panyolai töltött fánk
2013. október 10.Először felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben.
Rózsa Sándor kedvence
2013. október 03.A cserépedénybe vagy a tepsibe beletesszük a felaprított krumplit…
Bojtár gulyás
2013. október 03.A gulyásunk akkor lesz a legfinomabb, ha cserépedényben készítjük…
Gurulós fánk
2013. október 03.Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk.
Csotros kalács
2013. október 03.A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk.