Összes receptünk

Összesen 819 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 52

Rosenburger

2016. november 07.
Rosenburger

A langyos vizet a cukorral és az élesztővel összekeverjük, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg felfut.

Tovább a recepthez

Vizibivaly sült céklával és gombával

2016. november 07.
Vizibivaly sült céklával és gombával

Repceolajon megpirítjuk a vizibivaly hátszínt, hozzáadjuk a fűszereket, és készre sütjük.

Tovább a recepthez

Mustáros vadraguleves erdei gombákkal

2016. október 26.
Mustáros vadraguleves erdei gombákkal

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A vadhúst az elkészítés előtt 24 órával beáztatjuk.

Tovább a recepthez

Kapros – krumplis lepény

2016. október 24.
Kapros - krumplis lepény

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük. 50-75 dkg áttört krumplit kiveszünk belőle, a többit félretesszük. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk…

Tovább a recepthez

Tepertős vakarcs

2016. október 24.
Tepertős vakarcs

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük. 50-75 dkg áttört krumplit kiveszünk belőle, a többit félretesszük. Az élesztőt langyos vízben feloldjuk…

Tovább a recepthez

Kevert béles

2016. október 13.
Kevert béles

A tojásokat felütjük, és a cukorral jól felverjük egy kézi habverő segítségével. Eztuán hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olajat, a tejfölt és a túrót.

Tovább a recepthez

Főtt perec

2016. október 13.
Főtt perec

2 tojásonként 1 evőkanál olvasztott zsírt, 20 dkg cukrot habverővel felverünk. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és kevés liszttel kovászt készítünk. Sót adunk a cukros tojáshoz és annyi lisztet, hogy a levestésztánál lágyabb legyen.

Tovább a recepthez

Zsíros kása

2016. október 13.
Zsíros kása

A kukoricadarát átszitáljuk. A kásához az „élesebb” részeket használjuk (a szitában maradó nagyobb darabokat).

Tovább a recepthez

Sertésszűz tarhonyarizottóval

2016. október 07.
Sertésszűz tarhonyarizottóval

A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd úgy folytatjuk az elkészítését, mintha rizottót főznénk. Ráöntünk fél deciliter fehérbort, melynek elforraljuk az alkoholtartalmát.

Tovább a recepthez

Savanyú szósz

2016. október 07.
Savanyú szósz

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd beirdaljuk, hogy kakastaréj-formát kapjunk. Ezután egy kisebb lábosban megsütjük.

Tovább a recepthez

Tejleves

2016. október 07.
Tejleves

A hagymát kockára vágjuk, majd egy kevés zsiradékon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük vízzel, és kiforraljuk.

Tovább a recepthez

Medvehagymás lepény

2016. szeptember 26.
Medvehagymás lepény

Dagasztás után a tésztát kelesztjük, majd tepsibe nyújtjuk. Nem muszáj sodrófával, csak úgy kézzel is bele lehet húzogatni a kiolajozott tepsibe.

Tovább a recepthez

Tárkonyos-vargányás krumplileves

2016. szeptember 26.
Tárkonyos-vargányás krumplileves

Az apróra vágott krumplit, leveszöldséget, hagymát, fokhagymát, a beáztatott vargányát áztatóvízzel együtt, vagy a friss vargányát enyhén sós vízben tárkonnyal fűszerezve megfőzzük.

Tovább a recepthez

Levendulás mézeskalács

2016. szeptember 21.
Levendulás mézeskalács

A levendulát kávédarálóval porrá őröljük. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a levendulát összekeverjük. A mézet felmelegítjük (max. 40 C fokra), felolvasztjuk benne a vajat, majd ráöntjük a lisztes keverékre.

Tovább a recepthez

Csokoládés mogyorókrém

2016. szeptember 21.
Csokoládés mogyorókrém

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mogyorót sütőlapra tesszük, és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketedni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Amikor már érezzük az illatát, akkor jó. Kivesszük, majd konyharuhával ledörzsöljük a barna héját. Ha kicsit marad rajta, nem baj, attól még nagyon finom lesz.

Tovább a recepthez

Kecsege fehérboros friss zöldségekkel

2016. szeptember 20.
Kecsege fehérboros friss zöldségekkel

A kecsegefilét megsózzuk, forró olíva olajon megpirítjuk, majd félre tesszük.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére