Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel
2015. március 06.A balzsamecethez 3%-nyi nádcukrot adunk, lassú tűzön kb. 60%-ára redukáljuk.
Vargabéles
2014. március 14.A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Vaníliás krémtúró
2014. október 17.A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe…
Vaníliás csiga
2017. május 16.Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük, majd 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is. Annyi liszttel dagasztjuk be, hogy egy jól formázható, közepes keménységű tésztát kapjunk. Dagasztás közben […]
Vágott zsír
2014. december 31.A sertés kemény szalonnáját a bőrével együtt….
Vágott leves
2016. március 11.Felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük a kockára vágott sertéshúst és a babérlevelet.
Vadnyúl vadas mártással és zsemlegombóccal
2019. január 28.A megtisztított, lehártyázott nyulat a húsleveshez hasonlóan hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját. Ízesítjük sóval, vöröshagymával, teatojásba tett borssal, babérlevéllel, majd kb. fél órányi főzés után hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répát és zöldséget. Újabb fél órányi főzés után váltott hideg vízben lehűtjük. Két napon át hagyjuk pácolódni a lében. Ezután a […]
Vadkacsa nyárs
2014. október 13.A húst, a szalonnát és a zöldségeket…..
Vadkacsamelles szendvics céklával
2016. március 04.A kacsamellet ráfektetjük a füstölő rácsrészére……
Vadkacsa pástétom
2014. december 12.A szokásos módon húslevest készítünk a vadkacsákból a zöldségekkel.
Vadhúsos szendvics, kucsmagomba-duxelle, körte-ecetben marinált lilahagyma, mézes saláta turbolyával és korianderrel
2018. május 14.A húst felkockázzuk, és a zsírszalonnával felváltva közepes lyukú darálón ledaráljuk. Rádobjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a kakukkfű letépkedett leveleit, az apróra vágott rozmaringot, a mozsárban finomra tört fűszereket, egy kevés frissen reszelt citromhéjat. Alaposan átkeverjük és legalább egy órára félretesszük pihenni. A gombát szárazon megtisztítjuk (ha kell, közvetlenül felhasználás előtt szűrőbe téve vízben átmoshatjuk), […]
Vadas hangulatú őzpörkölt
2014. október 03.A vöröshagymát vágjuk apróra…
Vackoros pite
2016. november 11.A kukoricalisztet elmorzsoljuk a vajjal és porcukorral, majd hozzáadjuk a mézet.
Útilapu szirup
2013. november 15.Az útilaput alaposan mossuk meg, tegyük szűrőre….
Urda tiganiti
2016. április 22.Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat hozzáadjuk a túrót és a feta sajtot is….
Uborkás hűsítő ital
2015. szeptember 04.Az uborkát és az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk.