Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 59

Babos káposzta

2015. november 13.
Babos káposzta

A babot előző este beáztatjuk.

Tovább a recepthez

Babos tészta

2017. május 03.
Babos tészta

  A tésztához a lisztet egy magas falú keverőtálba tesszük, a tojásokat ráütjük, megsózzuk, majd elkezdjük gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. A tésztát pihentetjük, majd kisebb cipókat formázunk, és elkezdjük bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyjuk, majd egy éles késsel metéltet készítünk, és ismét […]

Tovább a recepthez

Babos zakuszka

2013. január 11.
Babos zakuszka

A padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel apróra vágjuk, a levét lecsorgatjuk.

Tovább a recepthez

Bacon jam

2015. november 26.
Bacon jam

A bacont vágjuk centis csíkokra, lehetőség szerint vastag falú serpenyőbe tegyük, amit ne melegítsünk elő és ne adjunk hozzá semmilyen zsiradékot…..

Tovább a recepthez

Bajai halászlé gyufatésztával

2012. április 19.

A XVII. században úgy hívták:

Tovább a recepthez

Bajor Galloway marha rolád mustár szószban

2015. április 06.
Bajor Galloway marha rolád mustár szószban

Marha rostélyost szeletekre várjuk és enyhén kiklopfoljuk.

Tovább a recepthez

Barack mousse, pezsgő szósszal

2014. december 22.
Barack mousse, pezsgő szósszal

A barackmosse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével, egy lábosba tesszük….

Tovább a recepthez

Barackos batyu

2016. május 20.
Barackos batyu

Az összes hozzávalót egyneművé gyúrjuk a lisztes vaj kivételével. Összegömbölyítve öt percet állni hagyjuk, addig begyúrjuk a lisztes vajat.

Tovább a recepthez

Barackos lepény

2015. szeptember 18.
Barackos lepény

Először elkészítjük a kelt tésztát. Az élesztőt kevés langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk.

Tovább a recepthez

Bárányburger

2015. április 03.
Bárányburger

A darált húst keverjük alaposan össze a fűszerekkel, majd formázzunk belőlük 4 egyforma pogácsát.

Tovább a recepthez

Báránygulyás

2015. április 03.
Báránygulyás

A zsírt tegyük egy fazékba és adjuk hozzá a szemes köményt.

Tovább a recepthez

Báránymájjal és bulgurral töltött padlizsán

2017. május 03.
Báránymájjal és bulgurral töltött padlizsán

A bulgurt megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben 10 perc alatt készre főzzük. A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát valamint a padlizsánok kivájt belsejét, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt, majd az apró kockára vágott májat, és kb. 3-5 percen keresztül pirítjuk. Ha kész, lezárjuk, hozzákeverjük a […]

Tovább a recepthez

Bárányragu

2015. december 18.
Bárányragu

A húst apró kockára vágjuk és kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk.

Tovább a recepthez

Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

2012. október 05.
Báránysült főtt burgonyával és babsalátával

A salátához a babot előző este áztassuk be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Másnap főzzük puhára, a vízbe tegyünk kevés sót és babérlevelet.

Tovább a recepthez

Batáta kenőke

2013. január 18.
Batáta kenőke

A batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt a héját lehúzzuk, és pürésítjük Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyérre kenve tálaljuk.

Tovább a recepthez

Batáta pástétom

2014. január 16.
Batáta pástétom

A batátát tisztítsuk meg, és sütőben a fokhagymával együtt süssük meg.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére