Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 59

Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel

2015. március 06.
Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel

A balzsamecethez 3%-nyi nádcukrot adunk, lassú tűzön kb. 60%-ára redukáljuk.

Tovább a recepthez

Vargabéles

2014. március 14.

A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.

Tovább a recepthez

Vaníliás krémtúró

2014. október 17.
Vaníliás krémtúró

A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe…

Tovább a recepthez

Vaníliás csiga

2017. május 16.
Vaníliás csiga

Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet,  majd 20 dkg  lisztet is. Ezeket is elkeverjük, majd 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is. Annyi liszttel dagasztjuk be, hogy egy jól formázható, közepes keménységű tésztát kapjunk. Dagasztás közben […]

Tovább a recepthez

Vágott zsír

2014. december 31.
Vágott zsír

A sertés kemény szalonnáját a bőrével együtt….

Tovább a recepthez

Vágott leves

2016. március 11.
Vágott leves

Felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük a kockára vágott sertéshúst és a babérlevelet.

Tovább a recepthez

Vadnyúl vadas mártással és zsemlegombóccal

2019. január 28.
Vadnyúl vadas mártással és zsemlegombóccal

A megtisztított, lehártyázott nyulat a húsleveshez hasonlóan hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját. Ízesítjük sóval, vöröshagymával, teatojásba tett borssal, babérlevéllel, majd kb. fél órányi főzés után hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répát és zöldséget. Újabb fél órányi főzés után váltott hideg vízben lehűtjük. Két napon át hagyjuk pácolódni a lében. Ezután a […]

Tovább a recepthez

Vadkacsa nyárs

2014. október 13.
Vadkacsa nyárs

A húst, a szalonnát és a zöldségeket…..

Tovább a recepthez

Vadkacsamelles szendvics céklával

2016. március 04.
Vadkacsamelles szendvics céklával

A kacsamellet ráfektetjük a füstölő rácsrészére……

Tovább a recepthez

Vadkacsa pástétom

2014. december 12.
Vadkacsa pástétom

A szokásos módon húslevest készítünk a vadkacsákból a zöldségekkel.

Tovább a recepthez

Vadhúsos szendvics, kucsmagomba-duxelle, körte-ecetben marinált lilahagyma, mézes saláta turbolyával és korianderrel

2018. május 14.
Vadhúsos szendvics, kucsmagomba-duxelle, körte-ecetben marinált lilahagyma, mézes saláta turbolyával és korianderrel

A húst felkockázzuk, és a zsírszalonnával felváltva közepes lyukú darálón ledaráljuk. Rádobjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a kakukkfű letépkedett leveleit, az apróra vágott rozmaringot, a mozsárban finomra tört fűszereket, egy kevés frissen reszelt citromhéjat. Alaposan átkeverjük és legalább egy órára félretesszük pihenni. A gombát szárazon megtisztítjuk (ha kell, közvetlenül felhasználás előtt szűrőbe téve vízben átmoshatjuk), […]

Tovább a recepthez

Vadas hangulatú őzpörkölt

2014. október 03.
Vadas hangulatú őzpörkölt

A vöröshagymát vágjuk apróra…

Tovább a recepthez

Vackoros pite

2016. november 11.
Vackoros pite

A kukoricalisztet elmorzsoljuk a vajjal és porcukorral, majd hozzáadjuk a mézet.

Tovább a recepthez

Útilapu szirup

2013. november 15.
Útilapu szirup

Az útilaput alaposan mossuk meg, tegyük szűrőre….

Tovább a recepthez

Urda tiganiti

2016. április 22.
Urda tiganiti

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat hozzáadjuk a túrót és a feta sajtot is….

Tovább a recepthez

Uborkás hűsítő ital

2015. szeptember 04.
Uborkás hűsítő ital

Az uborkát és az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére