Összes receptünk

Összesen 895 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 56

Zalai borítós

2014. május 16.
Zalai borítós

Kevés zsíron megpirítjuk a hagymát….

Tovább a recepthez

Zakuszka

2015. szeptember 04.
Zakuszka

A padlizsánt és a paprikát sütőben vagy platnin megsütjük, miután kihűlt mindkettő héját lehúzzuk.

Tovább a recepthez

Zabpelyhes teasütemény

2013. június 11.
Zabpelyhes teasütemény

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.

Tovább a recepthez

XVII századi erdélyi Töltöttkáposzta

2012. április 19.
XVII századi erdélyi Töltöttkáposzta

A fejes káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony laskára. Tedd üvegbe egy csomag kaporral közötte, öntsd le meleg jó sós vízzel és a tetejébe tegyél egy darab száraz kenyeret (pont úgy mint a kovászos uborkát szoktad). Tedd meleg helyre. Néhány nap alatt megsavanyodik, nyáron elég 2-3 nap, télen 4-5.
Az előzőleg leszedett (friss) nagyobb nyers káposztaleveleket (én szoktam kelkáposztalevelet vagy szőlőlevelet is használni) lobogó vízbe mártsd meg, hogy hajlítható legyen, ebbe göngyöld a töltelékeket.

Tovább a recepthez

Vöröslencsés káposzta leves

2015. március 28.
Vöröslencsés káposzta leves

Serpenyőben hevítsünk fel egy kevés 3-4 evőkanál olajat.

Tovább a recepthez

Vöröslencse saláta

2015. december 18.
Vöröslencse saláta

A lencsét leöblítünk, átválogatjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főzni.

Tovább a recepthez

Vörösboros marhapofahús csicsókapürével

2013. december 27.

A marhahúst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk…

Tovább a recepthez

Vizibivaly sült céklával és gombával

2016. november 07.
Vizibivaly sült céklával és gombával

Repceolajon megpirítjuk a vizibivaly hátszínt, hozzáadjuk a fűszereket, és készre sütjük.

Tovább a recepthez

Vízen kullogó

2013. június 27.
Vízen kullogó

A tejfölben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

Tovább a recepthez

Vitaminsaláta batátával

2013. január 18.
Vitaminsaláta batátával

A savanyított káposztát kicsit átmossuk, majd lecsöpögtetjük.

Tovább a recepthez

Virágfánk

2016. február 12.
Virágfánk

A jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek,……

Tovább a recepthez

Vinyigred

2013. november 15.

A céklát, a burgonyát és a sárgarépát sós vízben megfőzzük….

Tovább a recepthez

Vica batyu

2016. április 29.
Vica batyu

A kelkáposztát leveleire szedjük és megpároljuk

Tovább a recepthez

Velős pacal

2014. október 10.
Velős pacal

A megtisztított pacalt előfőzzük.

Tovább a recepthez

Vaszilopita

2016. december 29.
Vaszilopita

A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat a cukorral habosra keverjük.

Tovább a recepthez

Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel

2015. március 06.
Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel

A balzsamecethez 3%-nyi nádcukrot adunk, lassú tűzön kb. 60%-ára redukáljuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére