Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Tökpörkölt
2012. április 19.
A tököket meghámozzuk, és felkockázzuk, majd picit megsózzuk és állni hagyjuk. Az olajban megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, valamint az egyik gerezd fokhagymát. Ekkor beleszórjuk a fűszerpaprikát és a sózott tökkockákat, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a tököt. Ízlés szerint sózzuk, és kb 15 perc alatt puhára főzzük. Mielőtt levesszük a tűzről, rádobunk még egy felaprított fokhagymagerezdet, és már tálalhatunk.
Házikenyér
2012. április 19.
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az őrölt magokat vagy olajat, a sót, és apránként a vizet. Közben folyamatosan dagasztjuk a masszát addig, míg le nem válik a kezünkről és a tál oldaláról az összes tészta. Akkor lefedjük egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten kb. 30-40 percig hagyjuk kelni. Amikor háromszorosára dagadt, újból átgyúrjuk és egy kiolajozott és kilisztezett sütőformába helyezzük. Fél óra múlva, a tetejét beirdalva forró sütőben vagy kemencében 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Dobostorta
2012. április 24.Dobos C. József cukrász, szakácsdinasztia leszármazottja, apja mellett, majd az Andrássy-családnál tanult.
Rebarbarás pite
2012. május 04.A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, majd 4–5 cm-es darabokra vágjuk.
Kacsasült
2012. május 08.A kacsa bőre akkor lesz ropogós sütéskor, ha előtte szárazra töröljük. Ezután besózzuk a kacsát kívül, kicsit belül is, majd összeállítjuk az ízesítéshez a keveréket. 2 evőkanál mustárt, 1 citrom reszelt héjával összekeverünk, majd beledarabolunk 2-3 gerezd fokhagymát.
Túrós lepény
2012. május 11.
Amit lehet édesen és sósan is készíteni.
Először a gyúrt tésztát állítjuk össze. A lisztet egy tálba szitáljuk, egy csipet sóval megízesítjük, és annyi zsírt adunk hozzá, amelytől a tészta majdnem összeáll. Ekkor öntjük hozzá a tejfölt, és ha szükséges, egy kevés vízzel lágyítjuk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény!
Savanyított spárga
2012. május 17.
A jól megmosott spárgákat 3 db literes üvegbe, állítva egymás mellé tesszük. Ezután elkészítjük a levet. A vízben a sót és a cukrot felfőzzük, majd hűtjük. Csak amikor már teljesen kihűlt, akkor tesszük bele az ecetet, a citromsavat és a tartósítószert. Ha elkészültünk a lé ízesítésével hidegen a spárgára öntjük…
Spárga saláta
2012. május 17.
Nem túl apróra összevágjuk a salátákat, hozzáadjuk a reszelt nyers céklacsíkokat, a sárgarépa csíkokat, a savanyított spárga kockákat és az olíva olajon pirított gombaszeleteket…
Túrós spárgedesszert eperrel
2012. május 17.
Cukros, citromos vízben, melyben ízlés szerint citromkarikákat is teszünk, a meghámozott, 2 cm-es darabokra vágott fehér spárgát körülbelül 10 percig főzzük, majd kihűtjük…
Szalonnába tekert sült spárga
2012. május 17.
A sárgarépát és a spárgát 5 percig sós, cukros enyhén citromos vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük…
Epres túrótorta
2012. május 18.
A darált kekszet a vajjal és az eperdzsemmel egy tálban elmorzsoljuk, és kis tejet adunk hozzá, majd összegyúrjuk.
Farsangi fánk
2012. május 18.
A lisztet fél óráig meleg helyen tartjuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, az olvaszott vajat és a cukrot.
Fűszeres csirkeszárnyak
2012. május 18.
A megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.
Szalonnás, hagymás quiche
2012. május 18.
Először a tésztát készítjük el.
Eper bomba
2012. május 24.
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk, egy tepsiben vékonyra simítjuk és kisütjük. Ha kihűlt, vékonyan megkenjük eperlekvárral és feltekerjük. 1 cm széles darabokat vágunk belőle és üvegtálba, melyet előzőleg kibéleltünk fóliával, egymás mellé helyezve az alját és az oldalát is körberakjuk…
Tejszínes eperleves, hidegen
2012. május 24.
A megmosott, megtisztított földieperhez hozzáadjuk a cukrot botmixerrel pépesre aprítjuk, majd átszűrjük…