Összes receptünk

Összesen 819 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 52

Paradicsomos káposzta porcogóval

2017. május 16.
Paradicsomos káposzta porcogóval

A vöröshagymát felkockázzuk, az oldalast feldaraboljuk, majd úgy tesszük fel főni, mintha halászlét készítenénk. A húst a lábas aljára halmozzuk, majd a tetejére tesszük a hagymát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor felforrt, aprított zöldpaprikával ízesítjük, majd sózzuk és megszórjuk pirospaprikával. Végig nagy lángon forraljuk, akkor lesz jó sűrű a szaftja. A paradicsomos káposztához a […]

Tovább a recepthez

Csalános, túrós felfújt

2017. május 08.
Csalános, túrós felfújt

Tegyük a zsenge csalánleveleket egy pár percre sós forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal kiszedjük a leveleket, és vágódeszkán összevagdossuk őket. 3 db zsemlét felvágunk, és megöntözzük tejjel. Feltörjük a tojásokat, és szétválasztjuk a sárgájukat a fehérjétől. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy tálban összekeverjük a csalánt, a túrót, a tejfölt, a kifacsart, szétnyomkodott zsemléket a […]

Tovább a recepthez

Tejszínes csalánkrémleves burgonyagombóccal

2017. május 08.
Tejszínes csalánkrémleves burgonyagombóccal

Krémleves Tegyük a zsenge csalánleveleket  pár percre kb. 1 liter forró vízbe! Miután összeestek, egy szűrőkanállal kiszedjük a leveleket, és vágódeszkán összevagdossuk őket. Az apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és ugyanazzal a vízzel, amiben főztük a csalánt, feltesszük főni. Sóval ízesítjük. Ha megfőtt a burgonya, hozzátesszük a csalánt, és egy […]

Tovább a recepthez

Hajdinakása zöldséges gombakompóttal és főtt-füstölt tarjával

2017. május 08.
Hajdinakása zöldséges gombakompóttal és főtt-füstölt tarjával

A hajdinát a rizshez hasonlatos módon megpároljuk, egy fej vöröshagymával, babérlevéllel, rozmaringgal és sóval ízesítjük. A másik fej vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske olajon megfuttatjuk, közben a zöldségeket is kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, majd egy pici alaplével megöntözve roppanós puhára pároljuk. Ez idő alatt felszeleteljük a gombát, és ezt is az alaphoz […]

Tovább a recepthez

Rábavidéki gibanica

2017. május 08.
Rábavidéki gibanica

Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg vaj 50 dkg túró 20 dkg kristálycukor 1 cs. réteslap /8 db-os/ 450 g tejföl 1+2 db tojás 2 db alma 3 ek. búzadara darált mák A tésztához: Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe belekeverünk 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót, […]

Tovább a recepthez

Töltött bárány “Gálna módra!”

2017. május 05.
Töltött bárány "Gálna módra!"

A legnehezebb része az elkészítésnek az, hogy a bárányelőt ki kell csontozni. Az comb alsó részét levágom, az előt lefektetve, a gerinc mellett elkezdem a kicsontozást, eltávolítva a lapocka csontját is. Az eredmény egy majdnem tökéletesen téglalap alakú húsdarab. Ezt mindkét oldalán sózom, borsozom, majd félreteszem, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez megabálom a belsőségeket, […]

Tovább a recepthez

Meggyes-túrós óriás csiga

2017. május 03.
Meggyes-túrós óriás csiga

Eredetileg pite tésztából készül, de úgy gondoltam, kelt tésztával próbálkozom! Nagyikámtól azt tanultam, hogy a férfi embernek, a kelt tészta az igazi „tészta” ! Lehet sós változatban is készíteni! Ilyenkor csak annyi cukrot adunk hozzá, ami az élesztőhöz szükséges és növeljük egy picit a só mennyiségét. A töltelék lehet sajt-sonka, túró-bacon, medvehagyma-sajt keveréke. Csak a […]

Tovább a recepthez

Tejszínes házi gnocchi

2017. május 03.
Tejszínes házi gnocchi

Az előfőzött és kihűtött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, és a finomliszttel összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Kevés durum liszttel még megszórjuk, és rudakat nyújtunk, majd kis darabokat tépünk belőle. A raguhoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, egy gerezd fokhagymát adunk hozzá, a spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd a serpenyőből kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben felforraljuk a tejszínt, rózsaborsot […]

Tovább a recepthez

Báránymájjal és bulgurral töltött padlizsán

2017. május 03.
Báránymájjal és bulgurral töltött padlizsán

A bulgurt megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben 10 perc alatt készre főzzük. A hagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát valamint a padlizsánok kivájt belsejét, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt, majd az apró kockára vágott májat, és kb. 3-5 percen keresztül pirítjuk. Ha kész, lezárjuk, hozzákeverjük a […]

Tovább a recepthez

Rakottkrumpli leves

2017. május 03.
Rakottkrumpli leves

  A füstöltszalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a vágott vöröshagymát és lepirítjuk. Ezután jön a kockára vágott burgonya, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük alaplével, (ennek hiányában vízzel) és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Botmixerrel turmixoljuk, homogenizáljuk. Tejföllel és tejszínnel dúsítjuk a levest. A mangalicakolbászt felkarikázzuk, serpenyőben alaposan […]

Tovább a recepthez

Babos tészta

2017. május 03.
Babos tészta

  A tésztához a lisztet egy magas falú keverőtálba tesszük, a tojásokat ráütjük, megsózzuk, majd elkezdjük gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. A tésztát pihentetjük, majd kisebb cipókat formázunk, és elkezdjük bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyjuk, majd egy éles késsel metéltet készítünk, és ismét […]

Tovább a recepthez

Kókuszos-chilis sütőtök leves

2017. május 03.
Kókuszos-chilis sütőtök leves

  A hagymát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt sütőtököt és kicsit átpirítjuk, karamellizáljuk. Felöntjük alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, míg meg nem puhul, közben sózzuk-borsozzuk és beletesszük a szárított vagy friss chilit ízlés szerint, ki mennyire szereti a csípősséget. Hozzáöntjük a kókusztejet. Belereszeljük egy lime héját és belefacsarjuk a […]

Tovább a recepthez

Kelkáposztás-szalonnás risotto

2017. május 03.
Kelkáposztás-szalonnás risotto

Hideg vízben 2 sárgarépából és 2 zellerszárból kb. 20 perc alatt “vékony” alaplevet főzünk. Utána elkezdjük a risotto-t. Kis fazékban megolvasztjuk a vajat, hozzáadunk apróra vágott póréhagymát, és 36 dkg rizst, melyet elkezdünk pirítani, míg a rizs forró nem lesz. Utána hozzáöntöttünk kb. 1 dl jó minőségű prosecco-t, és addig pároljuk, míg a rizs fel […]

Tovább a recepthez

Csirkés-burgonyás fasírt

2017. április 27.
Csirkés-burgonyás fasírt

A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrüket lehúzzuk.  A főtt burgonyával és némi hagymával, fokhagymával együtt a húst ledaráljuk, tojással, fűszerekkel összegyúrjuk, majd hevített serpenyőben minimális olajjal kis pogácsákat sütünk belőle. Mártás Vajban finomra vágott hagymát fonnyasztunk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, petrezselymet, sót, fehérborsot, majd ha megpárolódott, tejszínnel dúsítjuk, és kevés habarással sűrítjük, majd kiforraljuk. Buggyantott […]

Tovább a recepthez

Haboska

2017. április 23.
Haboska

A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk 6 tojás sárgáját, a fehérjéket pedig egy külön edénybe rakjuk. A vajas keveréket tovább keverjük, majd adunk hozzá 2 dl tejfölt is. Fél citrom héjával ízesítjük. Végül 25 dkg lisztet keverünk bele. Az egészet egy nagyobb tepsibe simítjuk, és 180 fokon kezdjük el sütni. Ha már rózsaszínű […]

Tovább a recepthez

Mézes lap

2017. április 22.
Mézes lap

A lapokhoz: 15 dkg cukor 1 kk. szódabikarbóna 1 tojás 3 dkg zsír 3 ek. tej 1 nagy ek. akácméz A hozzávalókat egy lábasba mérjük, és elkezdjük melegíteni. Folyamatosan kevergetjük, vigyázzunk, nehogy odaégjen. Akkor van készen, ha karamellizálódik, és szép aranybarna színt kap. Ha elkészült, rögtön hozzáadunk 45 dkg lisztet, és csomómentesre, szép simára keverjük. […]

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére