Összes receptünk

Összesen 922 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 58

Bikk-makk kökénykoszorú

2019. január 07.
Bikk-makk kökénykoszorú

1 dl tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk, hogy felfusson. A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd végül a felfutatott élesztőt is. Fényesre dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha egy gombócba összeáll, és elválik az edény falától. 40 percig letakarva kelesztjük egy olajjal kikent edényben. A megkelt tésztát vékonyra, 2-3 mm vastagságúra […]

Tovább a recepthez

Céklás bableves

2019. január 07.
Céklás bableves

A babot, a felkockázott céklát, a zöldségeket és a felaprított hagymát vízben feltesszük főni. Sózzuk, és babérlevelet is adunk hozzá. Amikor már elkezd puhulni a bab, akkor adjuk hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, a felaprított kaprot és csombort. Amikor teljesen megpuhultak a zöldségek, akkor rántást készítünk zsírral, pirospaprikával és liszttel, melyet ráöntünk a levesre. Ecetes […]

Tovább a recepthez

Tűzdelt vaddisznógerinc zöldségágyon gyümölcsszósszal

2019. január 07.
Tűzdelt vaddisznógerinc zöldségágyon gyümölcsszósszal

A kicsontozott húst előző nap pácoljuk: kevés olajba keverünk babérlevelet, szegfűborsot, feketeborsot, kakukkfüvet, lestyánt, 1 dl fehér bort. Az egészet a húsra öntjük, majd hideg helyen pihentetjük egy éjszakát. A szárított rókagombát sütés előtt egy órával a maradék fehérborba áztatjuk, majd füstölt szalonnával és fokhagymával tűzdeljük a húst, és jól meg is sózzuk. Az ujjnyi […]

Tovább a recepthez

Gyulaji dámragu

2019. január 07.
Gyulaji dámragu

A szalonnát feldaraboljuk, majd zsírjára sütjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát, és az egészet tovább dinszteljük.Ezután hozzáadjuk a kockára vágott vadhúst, melyet fehéredésig párolunk. Ezután jöhet hozzá az apróra vágott paprika és paradicsom. Sóval, borssal, babérlevéllel és egy kevés fűszerpaprikával ízesítjük. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babot, a gyöngyhagymát és […]

Tovább a recepthez

Szerelmes levél

2019. január 03.
Szerelmes levél

A tojások sárgáját, a tejfölt és a vajat összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd kisodorjuk, és elszabdaljuk mint a nudlit. Mindegyik adagból kis golyót formázunk. Ebből a mennyiségből kb. 60-65 db lesz. Ezeket aztán egy tálcára rakjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A töltelékhez kemény habbá verjük a […]

Tovább a recepthez

Puhi

2019. január 03.
Puhi

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Közben megfőzzük a krumplit, és villával összetörjük. A lisztet a krumplival, a sóval és a cukorral elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük bele a maradék tejet és a zsírt. Az egészet jól összegyúrjuk a felfutott élesztővel, és alaposan kidolgozzuk. Ha már szép sima a tészta, hagyjuk kelni. […]

Tovább a recepthez

Lecsós ponty

2018. december 20.
Lecsós ponty

Először lecsót készítünk. Megsütjük a zsírszalonnát, majd kivesszük az edényből, majd annak zsírjára dobjuk a karikára vágott hagymát, paprikát, és paradicsomot. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, hagyjuk ropogósra, és így keverjük el a tejföllel. A halszeleteket irdaljuk be, és tegyünk közéjük vékonyra szeletelt szalonnát. Héjában főzzük meg a krumplit, vágjuk karikára, és rakjuk a tűzálló […]

Tovább a recepthez

Lakodalmas töltött tyúkhúsleves zsályával

2018. december 20.
Lakodalmas töltött tyúkhúsleves zsályával

A töltelékhez két zsömlét tejben áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, a májjal, tojással, majorannával, aprított petrezselyem zöldjével, zsályával, borssal és sóval összekeverjük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat bevarrjuk. Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a zöldségeket, fűszereket, és sóval, borssal ízesítve lassú tűzön […]

Tovább a recepthez

Tápióbicskei töltött káposzta

2018. december 20.
Tápióbicskei töltött káposzta

A szokásos módon apró töltött káposzta tekercseket készítünk: a megdarált húsokhoz adjuk a félig párolt rizst, az apróra vágott, olajon üvegesre párolt vöröshagymát. Elkapart fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A tölteléket 1-2 tojással lazítjuk. A káposztaleveleket megtöltjük a jól összekevert töltelékkel. Csontlében vagy abalében puhára pároljuk. A leszűrt tekercseket liszttel, tojással, morzsával panírozzuk, és […]

Tovább a recepthez

Fogas Vincent módra

2018. december 20.
Fogas Vincent módra

A fogast megtisztítjuk, majd bőrös oldalain éles késsel beirdaljuk legalább 3-4 mm-es sűrűségben. Ezután kívül-belül jól bedörzsöljük sóval, majd 1 órát állni hagyjuk. Miután a fogast egyben kell megsütni, választunk egy megfelelő tepsit, azt vajjal alaposan kikenjük. Az előkészített halat, szájában dióval, hosszában a hasára állítva fogjuk elhelyezni, de előtte a bevagdalt részeket vajjal megkenjük, […]

Tovább a recepthez

Tejszínes-vargányás harcsa

2018. december 20.
Tejszínes-vargányás harcsa

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rátesszük, zsírjára pirítjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük a tejszínnel, és megforraljuk. Erre helyezzük a megpirított harcsakockákat, rászeljük a friss bazsalikomot és a felaprózott fokhagymát is hozzáadjuk. Ízlés szerint sóval ízesítjük, és rövid, 6-8 […]

Tovább a recepthez

Böszörményi parasztkifli

2018. december 05.
Böszörményi parasztkifli

Az élesztőt kevés langyos, cukrozott tejben megfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez a vaj felét , majd a cukrot, a tejet és a sót. Puha tésztaalapot állítunk össze. Amikor már majdnem összeállt, a maradék vajat meglangyosítjuk, és azt is beledolgozzuk a masszába. A bedagasztott tésztát ruhával letakarva, meleg helyen (30–40 percig), duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát kivesszük […]

Tovább a recepthez

Kakastaréj

2018. december 04.
Kakastaréj

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A diót ledaráljuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A megkelt tésztát négy felé osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, és hat felé vágjuk. A kis téglalapokat megtöltjük a diós töltelékkel és feltekerjük. Széleit három- négy helyen […]

Tovább a recepthez

Böszörményi lakodalmi béles

2018. december 03.
Böszörményi lakodalmi béles

A felsorolt alapanyagokból közepes keménységű tésztát gyúrunk. Fél órát letakarva, hideg helyen pihentetjük. Elkészítjük a kenőanyagot, melyhez a hozzávalókat habosra kavarjuk, majd kilenc részre osztjuk. A pihentetés után a tésztát három részre vágjuk, egyenként elnyújtjuk 6-7 mm vastagságúra, a kilencfelé osztott kenőanyagból egy adagot rákenünk az első lapra, majd összehajtjuk. 1-2 órát hideg helyen pihentetjük, […]

Tovább a recepthez

Mentás almakrémmel töltött fánk

2018. november 27.
Mentás almakrémmel töltött fánk

A élesztőt egy kis tejben elvegyítjük egy tojással és csipet cukorral, majd felfuttatjuk. Közben előkészítjük a lisztet. Középen fészket készítünk, sót, cukrot egy egész tojást, két tojássárgáját teszünk bele, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is. Az egészet összedolgozzuk, közben olvasztott zsírt adunk hozzá. Hólyagosra dolgozzuk, és kelesztjük kb. 30 percig. Ez idő alatt megtisztítjuk az […]

Tovább a recepthez

Szilvás lepény

2018. november 27.
Szilvás lepény

Először elkészítjük a kelt tésztát. Egy nagyobb tálba beleöntjük a meglangyosított tejet, a cukrot belekeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Amint felfutott, beletesszük a tojássárgájákat, és elkezdjük hozzáadni a lisztet és ezzel együtt a sót. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk, majd dagasztás közben hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Jól […]

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére