Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Rakott fűzfagomba
2015. április 17.A gombát megmossuk és sós, ecetes vízben 8-10 percig előfőzzük, majd kicsöpögtetjük.
Rakott édesburgonya
2017. október 20.Az édesburgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A tepsi aljára rakjuk a fele édesburgonyát, majd a karikákra vágott kolbászt, rá a sajtot, és arra a felkarikázott tojást. Végül a tojásra terítjük a vékony karikákra vágott hagymát, és a megmaradt édesburgonyát a tetejére rétegezzük. Ezután az egészet leöntjük gazdagon tejföllel. Előmelegített sütőben, légkeverésesen, 200 fokon sütjük […]
Rakott csirke
2018. február 07.A húst kiverjük vékony szeletekre, majd beáztatjuk fokhagymás tejbe. Ezután hagyjuk állni. Miután kivesszük a szeleteket a tejből, lecsepegtetjük, majd besózzuk őket. 4 szeletet berakunk egy kizsírozott tepsi aljába egymás mellé. Ezután megkenjük a húsokat a tejfölös keverékkel, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést hússal zárjuk, majd az […]
Radóczi-féle halászlé
2016. március 18.A megtisztított pontyot kifilézzük, belső oldala felől beirdaljuk,
Rácsos linzer
2016. április 29.A tészta egy harmadát tegyük félre, ebből készítjük majd a rácsokat.
Rácponty
2015. április 17.A burgonyát meghámozzuk és félkészre főzzük.
Rác rétes
2017. május 16.Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük, majd 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is. Annyi liszttel dagasztjuk be, amennyit felvesz, a lényeg, hogy közepesen lágy tésztát […]
Rácponty
2012. szeptember 19.A pontyot megtisztítjuk, majd 2 centiméterenként beirdaljuk, és a sütés előtt fél órával megsózzuk.
Rábavidéki gibanica
2017. május 08.Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg vaj 50 dkg túró 20 dkg kristálycukor 1 cs. réteslap /8 db-os/ 450 g tejföl 1+2 db tojás 2 db alma 3 ek. búzadara darált mák A tésztához: Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk. A lisztbe belekeverünk 2 evőkanál cukrot, egy csipet sót, […]
Rábaközi vert perec
2014. február 21.A tojásokat egy tálba felütjük, majd alaposan kikeverjük.
Pulykakása
2012. október 31.A húsféléket megmossuk, pici kocka alakúra daraboljuk. A hagymát megpucoljuk…
Puhi
2019. január 03.Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Közben megfőzzük a krumplit, és villával összetörjük. A lisztet a krumplival, a sóval és a cukorral elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük bele a maradék tejet és a zsírt. Az egészet jól összegyúrjuk a felfutott élesztővel, és alaposan kidolgozzuk. Ha már szép sima a tészta, hagyjuk kelni. […]
Prézlis knédli
2014. április 25.A burgonyát meghámozzuk…
Preckedli
2016. november 28.A lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel.
Pozsonyi kifli
2013. november 29.Először a hozzávalókból tésztát gyúrunk….
Pontytepertő és ropogós pontyfarok
2015. december 18.A pontyfilét csíkokra vágjuk és besózzuk, a halfarkakat irdaljuk, majd azt is sózzuk.