Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 13 14 15 16 17 18 19 20 21 59

Rózsakrémes

2015. május 22.
Rózsakrémes

Először a mézes lapokat és a piskótát készítjük el.

Tovább a recepthez

Rózsa Sándor kedvence

2013. október 03.

A cserépedénybe vagy a tepsibe beletesszük a felaprított krumplit…

Tovább a recepthez

Rozmaringszörp

2015. június 05.
Rozmaringszörp

A vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről.

Tovább a recepthez

Rozmaringos fácánsült fehérborral, szőlős gersli rizottóval

2017. november 27.
Rozmaringos fácánsült fehérborral, szőlős gersli rizottóval

Az egész fácánt letisztítjuk, elfelezzük (a bőr rajta marad), majd kolozsvári szalonnával spékeljük. A zöldségeket, gyümölcsöt (sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, szőlő) megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, majd a húsokat a bőrös felével kérgezzük, majd egy kisebb tepsibe helyezzük. A visszamaradt pörzsanyagban megpároljuk a korábban előkészített, apró kockákra vágott vöröshagymát, kevés fokhagymát, sárgarépát. Megízesítjük 3 db […]

Tovább a recepthez

Rostélyos pohánkaágyon

2015. március 14.
Rostélyos pohánkaágyon

A húst megkenjük a fokhagymakrémmel és mindkét oldalát megforgatjuk a réteslisztben.

Tovább a recepthez

Rostélyos kalács

2013. június 27.
Rostélyos kalács

A szegfűszeget zacskóba tesszük, és klopfolóval vagy kalapáccsal apróra törjük.

Tovább a recepthez

Rosenburger

2016. november 07.
Rosenburger

A langyos vizet a cukorral és az élesztővel összekeverjük, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg felfut.

Tovább a recepthez

Rongyos lapóka

2017. szeptember 11.
Rongyos lapóka

Egy kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a szódabikarbónával összekevert liszthez öntjük. Annyi aludttejjel dolgozzuk össze, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd alaposan kidolgozzuk. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, megkenjük fagyos zsírral, majd szorosan felsodorjuk. 4-5 cm-es darabokra vágjuk, talpára állítjuk, és pogácsákká lapítjuk. Egy újabb kelesztés után kerek lepényeket nyújtunk belőle, és palacsintasütőben […]

Tovább a recepthez

Római palacsinta

2015. november 06.
Római palacsinta

A tésztát a lisztből, tojásból, szódából kikeverjük (kicsit sűrűbb legyen mint a szokásos palacsinta tészta), majd ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.

Tovább a recepthez

Rókasz, avagy rusztikus energiaszelet

2016. április 01.
Rókasz, avagy rusztikus energiaszelet

Az aszalt gyümölcsöket és az olajos magokat húsdarálón ledaráljuk,….

Tovább a recepthez

Rókagombás, kacsamájas nudli

2012. június 01.
Rókagombás, kacsamájas nudli

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A rétes liszttel, 6 tojás sárgával és egy egész tojással összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.

Tovább a recepthez

Rókagomba pörkölt juhtúróval

2015. október 26.
Rókagomba pörkölt juhtúróval

A megtisztított rókagombát leforrázzuk, közben zsíron, hagymával, pirospaprikával pörköltalapot készítünk.

Tovább a recepthez

Rizlinges almatorta

2019. január 21.
Rizlinges almatorta

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, melyet két részre osztunk. A sütőformát kivajazzuk, és a tésztával kibéleljük az alját és az oldalát is. A töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Az almalét a fehérborral és egy evőkanál cukorral felforraljuk, majd beletesszük a reszelt almát. A keményítőt elkeverjük szintén egy evőkanál cukorral és egy deci fehérborral. Ezt csorgatjuk […]

Tovább a recepthez

Rigófüttyös sült leves aszalt szilvával

2017. december 01.
Rigófüttyös sült leves aszalt szilvával

Az oldalast és a húst megpároljuk, és jól lepiritjuk. Egy másik edényben zsiradékon megdinszteljük a hagymát, utána pedig a murkot. A sorrend lényeges, mert ettöl kap színt a leves. Végül a petrezselymet és a zellert is hozzáadjuk. Az egészet felöntjük vízzel, beledobunk 3-4 db babérlevelet, és az  készre főzzük. Elkészítjük a száraz rántást, majd hagyjuk […]

Tovább a recepthez

Rigó Jancsi

2012. december 14.
Rigó Jancsi

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével habverővel habosra keverjük (kb 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukor másik részével habverővel kemény habbá verjük, majd a sárgákat óvatosan a kemény habba forgatjuk.

Tovább a recepthez

Revitada, csicseriborsó cserépedényben készítve

2016. április 22.
Revitada, csicseriborsó cserépedényben készítve

Az 1 kg száraz csicseriborsót előző nap beáztatjuk. 3 nagy fej görög (édes) hagymát …..

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére