Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Rózsakrémes
2015. május 22.Először a mézes lapokat és a piskótát készítjük el.
Rózsa Sándor kedvence
2013. október 03.A cserépedénybe vagy a tepsibe beletesszük a felaprított krumplit…
Rozmaringszörp
2015. június 05.A vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről.
Rozmaringos fácánsült fehérborral, szőlős gersli rizottóval
2017. november 27.Az egész fácánt letisztítjuk, elfelezzük (a bőr rajta marad), majd kolozsvári szalonnával spékeljük. A zöldségeket, gyümölcsöt (sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, szőlő) megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, majd a húsokat a bőrös felével kérgezzük, majd egy kisebb tepsibe helyezzük. A visszamaradt pörzsanyagban megpároljuk a korábban előkészített, apró kockákra vágott vöröshagymát, kevés fokhagymát, sárgarépát. Megízesítjük 3 db […]
Rostélyos pohánkaágyon
2015. március 14.A húst megkenjük a fokhagymakrémmel és mindkét oldalát megforgatjuk a réteslisztben.
Rostélyos kalács
2013. június 27.A szegfűszeget zacskóba tesszük, és klopfolóval vagy kalapáccsal apróra törjük.
Rosenburger
2016. november 07.A langyos vizet a cukorral és az élesztővel összekeverjük, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg felfut.
Rongyos lapóka
2017. szeptember 11.Egy kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a szódabikarbónával összekevert liszthez öntjük. Annyi aludttejjel dolgozzuk össze, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk, majd alaposan kidolgozzuk. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, megkenjük fagyos zsírral, majd szorosan felsodorjuk. 4-5 cm-es darabokra vágjuk, talpára állítjuk, és pogácsákká lapítjuk. Egy újabb kelesztés után kerek lepényeket nyújtunk belőle, és palacsintasütőben […]
Római palacsinta
2015. november 06.A tésztát a lisztből, tojásból, szódából kikeverjük (kicsit sűrűbb legyen mint a szokásos palacsinta tészta), majd ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel.
Rókasz, avagy rusztikus energiaszelet
2016. április 01.Az aszalt gyümölcsöket és az olajos magokat húsdarálón ledaráljuk,….
Rókagombás, kacsamájas nudli
2012. június 01.A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A rétes liszttel, 6 tojás sárgával és egy egész tojással összegyúrjuk, ízlés szerint sózzuk.
Rókagomba pörkölt juhtúróval
2015. október 26.A megtisztított rókagombát leforrázzuk, közben zsíron, hagymával, pirospaprikával pörköltalapot készítünk.
Rizlinges almatorta
2019. január 21.A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, melyet két részre osztunk. A sütőformát kivajazzuk, és a tésztával kibéleljük az alját és az oldalát is. A töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük az almákat. Az almalét a fehérborral és egy evőkanál cukorral felforraljuk, majd beletesszük a reszelt almát. A keményítőt elkeverjük szintén egy evőkanál cukorral és egy deci fehérborral. Ezt csorgatjuk […]
Rigófüttyös sült leves aszalt szilvával
2017. december 01.Az oldalast és a húst megpároljuk, és jól lepiritjuk. Egy másik edényben zsiradékon megdinszteljük a hagymát, utána pedig a murkot. A sorrend lényeges, mert ettöl kap színt a leves. Végül a petrezselymet és a zellert is hozzáadjuk. Az egészet felöntjük vízzel, beledobunk 3-4 db babérlevelet, és az készre főzzük. Elkészítjük a száraz rántást, majd hagyjuk […]
Rigó Jancsi
2012. december 14.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukor felével habverővel habosra keverjük (kb 10 perc), majd félretesszük. A tojásfehérjét a kristálycukor másik részével habverővel kemény habbá verjük, majd a sárgákat óvatosan a kemény habba forgatjuk.
Revitada, csicseriborsó cserépedényben készítve
2016. április 22.Az 1 kg száraz csicseriborsót előző nap beáztatjuk. 3 nagy fej görög (édes) hagymát …..