Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 12 13 14 15 16 17 18 19 20 59

Sárgabarack befőtt

2015. szeptember 23.
Sárgabarack befőtt

A sárgabarackot alaposan megmossuk, félbevágjuk és a magját kivesszük.

Tovább a recepthez

Savanyúlé (savanyú húsleves)

2014. november 14.
Savanyúlé (savanyú húsleves)

Ezt a csángó magyarok által készített húslevest, bármilyen nekünk tetsző húsból készíthetjük.

Tovább a recepthez

Sajttorta, sós karamellel

2015. december 04.
Sajttorta, sós karamellel

Először a sós karamellt készítjük el, mert akkor tudjuk csak a tortához felhasználni….

Tovább a recepthez

Sajttorta

2013. február 22.
Sajttorta

A darált kekszet keverjük össze a vajjal, a kakaóporral és a porcukorral

Tovább a recepthez

Sajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal

2015. március 28.
Sajttal töltött káposztás fánk, zöldfűszeres mártogatóssal

A káposztát, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kissé megsózzuk, állni hagyjuk.

Tovább a recepthez

Sajtos, tepertős kalács

2014. január 16.

A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a puha vajat, a zsírt, a sót.

Tovább a recepthez

Sajtos, csípős, sült őszibarackok

2014. november 21.
Sajtos, csípős, sült őszibarackok

Az őszibarackok héját lehúzzuk, vagy meghámozzuk, félbevágjuk, magjukat kivesszük.

Tovább a recepthez

Sajtos babsaláta

2016. május 27.
Sajtos babsaláta

A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a mustárt, majd a reszelt sajtot szépen elolvasztjuk benne.

Tovább a recepthez

Sághegyi borász pecsenye

2019. március 11.
Sághegyi borász pecsenye

A sertéskarajt gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 80 °C-os sütőben 4-5 órát konfitáljuk. A legjobb liba vagy mangalica zsírban. Ügyeljünk arra, hogy a zsiradék teljesen lepje el a hússzeleteket! A libamájszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk, és egy serpenyőben a felhevített vajban megsütjük. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük a nagyon apróra vágott salotta vagy […]

Tovább a recepthez

Sáfrányos, savanyú halleves

2014. november 28.
Sáfrányos, savanyú halleves

A finomra vágott hagymát repce olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sáfrányt,…

Tovább a recepthez

Sacher torta

2018. február 12.
Sacher torta

A vajat elkezdjük kihabosítani, közben pedig gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Fontos, hogy magas kakaótartalmú, finom csokoládét használjunk. Ha felolvadt, hozzáadjuk a vajhoz, és tovább verjük. Ezután egyenként adjuk hozzá a 8 tojássárgáját, és az egészet szép habosra keverjük. A fehérjéket felverjük 125 gr cukorral. Ezután ezt hozzáadjuk a sárgájás keverékhez. Végül a sütőporos lisztet […]

Tovább a recepthez

Ruszin, vargányás, savanyú gombaleves

2016. február 04.
Ruszin, vargányás, savanyú gombaleves

3-4 liter vízben feltesszük főni a savanyú káposztát és a kockára vágott tarját.

Tovább a recepthez

Rugelach

2014. február 28.

Először elkészítjük a tésztát.

Tovább a recepthez

Ruca mártás

2017. május 22.
Ruca mártás

  A liba bőrét és háját feldaraboljuk, a zsírját kisütjük. Két marék aprított hagymát dobunk az edénybe, majd kerül rá fokhagyma, bors, só és pirospaprika is. Eztuán felöntjük vízzel, és beletesszük a liba húsos részeit, melyet előtte egy kicsit felaprítunk. Készíthetjük csak mellből is. Ha a húsok puhára főttek, elforraljuk a szaftot róluk, két fakanál lisztet […]

Tovább a recepthez

Rozsdás túrós

2015. december 04.
Rozsdás túrós

Az élesztőt kis tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk……

Tovább a recepthez

Rózsaszörp

2015. január 09.
Rózsaszörp

A rózsaszirmokat a vízben feltesszük főni, addig forraljuk, amíg elveszti a színét és teljesen kifehéredik.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére