Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 59

Savanyú tojás nokedlivel

2018. március 26.
Savanyú tojás nokedlivel

Egy hagymát apróra vágunk, majd megdinszteljük egy evőkanál zsíron. Megszórjuk őrölt paprikával, majd felöntjük vízzel, és az egészet felforraljuk. Ha felforrt, személyenként beleütünk 1-2 db tojást. Ekkor már ne kevergessük, hogy a tojások egyben tudjanak maradni. Pár percig főzzük csak, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája krémes maradjon. A főzőlevet ne öntsük ki, arra […]

Tovább a recepthez

Savanyú, tejszínes halleves

2013. december 20.
Savanyú, tejszínes halleves

Kifilézzük harcsát, a csontokból alaplevet főzünk.

Tovább a recepthez

Savanyú, tejes bableves

2014. január 29.
Savanyú, tejes bableves

A fehérbabot este beáztatjuk, reggel leszűrjük, leöblítjük, majd az összes hozzávalókkal feltesszük főni.

Tovább a recepthez

Savanyú szósz

2016. október 07.
Savanyú szósz

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd beirdaljuk, hogy kakastaréj-formát kapjunk. Ezután egy kisebb lábosban megsütjük.

Tovább a recepthez

Savanyú pacal

2018. március 26.
Savanyú pacal

A kockára vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, majd a végén a fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk őrölt paprikával, és rádobjuk a csíkokra vágott, előzőleg megabált pacalt. Jól elkeverjük, felengedjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel, lecsóval, csípős paprikával. Amikor megfőtt, a tejfölt liszttel elkeverjük, beleöntjük a pacalba, és jól átforraljuk. Tálalás előtt ecettel ízesítjük.

Tovább a recepthez

Savanyú krumplileves

2019. április 09.
Savanyú krumplileves

A füstölt oldalast föltesszük egy külön edénybe főni, és jól kiforraljuk. Egy másik fazékban odateszünk vizet kb. kettő és fél litert. Mikor jó meleg, beletesszük a kiforralt oldalast, a babér leveleket, a meghámozott, apróra vágott fokhagymát és a sót. Amikor az oldalasunk megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott krumplit. Amikor mindez megpuhult, egy lábasban […]

Tovább a recepthez

Savanyú káposztás, birsalmás nudli

2015. február 06.
Savanyú káposztás, birsalmás nudli

A héjától megtisztított főtt krumplit burgonya nyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet,….

Tovább a recepthez

Savanyú káposztán párolt vaddisznó tarja

2016. március 04.
Savanyú káposztán párolt vaddisznó tarja

A tarjaszelteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk,…..

Tovább a recepthez

Savanyú káposzta leves

2016. február 19.
Savanyú káposzta leves

Felengedjük vízzel, sóval, borssal és csomborral ízesítjük és puhára főzzük a húst.

Tovább a recepthez

Savanyú, ejtett tojásleves

2013. február 14.
Savanyú, ejtett tojásleves

4-5 db babérlevéllel oda rakjuk főni a kockára vágott krumplit a nagyobb darabokra vágott kolbásszal. Sózzuk a levest, majd amikor megfőtt a krumpli 1 kanál ecettel ízesítjük a levest és tejfölös habarással sűrítjük. Forrásban lévő levesbe 4-5 tojást bele engedünk és még 5 percig főzzük míg összeáll a tojás.

Tovább a recepthez

Savanyú báránybelsőség leves

2014. február 07.
Savanyú báránybelsőség leves

Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.

Tovább a recepthez

Savanyított spárga

2012. május 17.
Savanyított spárga

A jól megmosott spárgákat 3 db literes üvegbe, állítva egymás mellé tesszük. Ezután elkészítjük a levet. A vízben a sót és a cukrot felfőzzük, majd hűtjük. Csak amikor már teljesen kihűlt, akkor tesszük bele az ecetet, a citromsavat és a tartósítószert. Ha elkészültünk a lé ízesítésével hidegen a spárgára öntjük…

Tovább a recepthez

Savanyított dinnye

2015. szeptember 11.
Savanyított dinnye

Ennek a savanyúságnak az elkészítéséhez az a görögdinnye a legjobb, ami még nem teljesen érett, de már piros a belseje.

Tovább a recepthez

Sárgarépa üdítő

2014. április 30.
Sárgarépa üdítő

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk.

Tovább a recepthez

Sárgarépa lekvár

2014. április 11.
Sárgarépa lekvár

A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vágjuk.

Tovább a recepthez

Sárgabarack krémleves

2015. szeptember 18.
Sárgabarack krémleves

A sárgabarackot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére