Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 10 11 12 13 14 15 16 17 18 59

Sólet

2014. február 28.

A hozzávalókat olyan edénybe készítsük össze, amit utána lefedve 7-8 órára betehetünk a sütőbe.

Tovább a recepthez

Sokác bableves

2014. február 07.
Sokác bableves

A babot előző este áztassuk be.

Tovább a recepthez

Só-liszt kéregben sült hal

2013. június 27.
Só-liszt kéregben sült hal

A halat megtisztítjuk, a fejét levágjuk.

Tovább a recepthez

Slambuc

2013. szeptember 27.

A bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát…

Tovább a recepthez

Skorce

2014. május 30.
Skorce

A vizet a sóval és az evőkanál zsírral felforraljuk.

Tovább a recepthez

Sharlotka

2016. április 15.
Sharlotka

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk….

Tovább a recepthez

Sharlotka

2016. április 15.
Sharlotka

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk….

Tovább a recepthez

Sertésszűz tarhonyarizottóval

2016. október 07.
Sertésszűz tarhonyarizottóval

A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk, majd úgy folytatjuk az elkészítését, mintha rizottót főznénk. Ráöntünk fél deciliter fehérbort, melynek elforraljuk az alkoholtartalmát.

Tovább a recepthez

Sertésjava gazdagon, cigányosan

2016. március 11.
Sertésjava gazdagon, cigányosan

A tarja szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk,……..

Tovább a recepthez

Serpenyős viza

2015. december 18.
Serpenyős viza

A halfilét a sütés előtt 2 órával besózzuk.

Tovább a recepthez

Serpenyőben sült tokhalszelet bormártással és zöldkörettel

2017. szeptember 01.
Serpenyőben sült tokhalszelet bormártással és zöldkörettel

A halszeleteket sóval és citromlével ízesítjük. Serpenyőben, sütőpapíron olíva olajjal pirosra sütjük. A halsütés után a serpenyőben kevés olajon átpirítjuk az új fokhagymát. Hozzátesszük a felaprított hagymát, a sárgarépát, majd pár perc pirítás után kevés vajat. Hozzáadjuk a felaprított zöldspárgát, majd egy-két perc pirítás után a spenótot és a zöldfűszereket. Az egészet sózzuk, átforraljuk, majd […]

Tovább a recepthez

Savanyúleves, nemcsak másnapos gyomorra

2013. december 30.
Savanyúleves, nemcsak másnapos gyomorra

A szalonnát kockára vágjuk és a zsíron megpirítjuk. Egy kevés liszttel elkeverjük…

Tovább a recepthez

Savanyúkáposztás rakott csuka

2013. június 27.
Savanyúkáposztás rakott csuka

A csukát megtisztítjuk, filézzük, a bőrét is eltávolítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.

Tovább a recepthez

Savanyú káposzta krémleves

2015. december 18.
Savanyú káposzta krémleves

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük.

Tovább a recepthez

Savanyú vargányakrémleves

2019. március 25.
Savanyú vargányakrémleves

A forró alapléhez hozzáadjuk a tisztított vagy fagyasztott vargányát, beleforraljuk a babérlevelet, és ízesítjük a házilag szárított zöldségporral, borssal, paprikával. Amíg összefőzzük a hozzávalókat, elkészítjük a habarást a keményítővel és a tejföllel. Hőkiegyenlítés után besűrítjük vele a levest. Amikor összeforr, ellenőrizzük, hogy kell-e még ízesíteni. Tálaláskor kínálunk hozzá pirított kenyérkockát.

Tovább a recepthez

Savanyú tojásleves

2012. április 19.
Savanyú tojásleves

Felaprítjuk a szalonnát, és rózsaszínűre pirítjuk. Erre ráöntjük a felvert tojásokat( 6-8 db), és lassú tűzön megsütjük úgy, hogy lepényszerűen egyben maradjon, majd falatnyi kockákra vágjuk. Közben a fokhagymával és sóval felforraljuk a vizet, és a 2-3 tojás sárgájával kikevert tejszínnel behabarjuk. Borsozzuk, tárkonyecettel ízesítjük és megszórjuk az aprított snidlinggel és petrezselyemmel. Ezután beletesszük a felaprított szalonnás rántottát.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére