Összes receptünk
Összesen 941 recept
Előételek
saláták, krémek, mártogatók, pástétomokLevesek
hideg, meleg, édes és sós levesekFőételek
húsételek, halételek, tészták, főzelékek, köretekKelt tészták, sütemények
kelt tészták, hájasok, fánkok, kevert sütemények, kenyerek, sós süteményekÉdességek, desszertek
torták, palacsinták, édes süteményekSavanyúságok, befőttek
savanyúságok, befőttek, lekvárok, szörpök,Beküldött receptek
receptek, melyeket Ti küldtetek
Rendezés
Recept gyorskereső
Spenótos-tejszínes csirke
2013. június 24.A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is.
Spárgafőzelék
2015. december 18.A spárga fás végeit levágjuk és vékonyan felkarikázzuk.
Spárga saláta
2012. május 17.Nem túl apróra összevágjuk a salátákat, hozzáadjuk a reszelt nyers céklacsíkokat, a sárgarépa csíkokat, a savanyított spárga kockákat és az olíva olajon pirított gombaszeleteket…
Spárga hollandi mártással, buggyantott tojással és pirított bacon szalonnával
2015. május 29.A spárgát a végénél megtörjük és ahol látjuk, hogy fás, azt a részt levágjuk, és blansírozzuk.
Spaghetti carbonara
2015. május 08.Először vizet melegítünk egy fazékban, és csak a forráspontnál sózzuk.
Sóska, spenót, mángold főzelék
2019. szeptember 23.A spenót-, a sóska- és a mángoldleveleket jól megmossuk és a keményebb szárakat kivágjuk. A megtisztított zöldséget felcsíkozzuk, és egy gerezd fokhagymát felaprítunk. Egy serpenyőben a fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk elsőként a mángoldot. Rövid dinsztelés után hozzáadjuk a spenótot és a sóskát is, majd egy picit megsózzuk. Egy bögrében a zsíros tejfölt kikeerjük […]
Sós uborka
2014. április 11.Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk.
Sós stangli
2015. május 15.Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
Sós rúd
2014. december 05.A sós rúdhoz a tésztát, a hájas tészta alapreceptje szerint készítjük.
Sörkorcsolya
2012. április 19.A fokhagymagerezdeket bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a jól felvert tojásba mártjuk őket. A reszelt sajtot egy az egy arányban összekeverjük a zsemlemorzsával, és ebbe forgatjuk a tojás után a gerezdeket. Majd újból a tojásba rakjuk, és ismét a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük. Hogy biztosan a fokhagymán maradjon a panír, a kezünkkel megnyomkodhatjuk, mint egy gombócot. Ezután lassú tűzön szép aranysárgára sütjük az apró falatkákat. Sokat süssünk, mert általában úgy fogy, ahogy elkészül, a tálon ezért alig szaporodik!
Sörkoktél
2016. május 04.Koktélos pohárban a lime-ot törőfával megnyomkodjuk, majd a sok jégre ráöntjük a narancslevet és a Camparit, és az egészet felöntjük a szilvás sörrel.
Sonkaleves
2018. március 26.A sonkát fazékba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután feltesszük főzni, és ha felforrt, az első levet leöntjük róla, és újból hideg vizet öntünk rá (kb. 3 litert). Lassú tűzön újra főzni kezdjük, és ha felforrt, leszedjük róla a habot. Ekkor beletesszük a hosszában félbevágott zöldségeket is, majd tovább főzzük. Sózni nem kell, hiszen […]
Somos-szilvás faszulyka leves (bableves)
2014. november 14.A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
Somogyi libapörkölt
2017. június 08.Előkészítés: Veszünk egy 4,5 kg-os libát, azt lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontot felrakjuk alaplének (só, bors ízlés szerint). Legalább 4 órát főzzük. A bőrét és a zsírját lekockázzuk és kisütjük. A kicsontozott (kb. 2,5 kg-os) libahúst 2×2 cm-es kockára vágjuk. Az előkészített libazsírban aranysárgára lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lekockázott húst, és tovább pirítjuk, […]
Somodi kalács Torockóról
2018. november 05.Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a sóval, a cukorral, az élesztővel, a tojással és a kovásszal. Közepesen kemény tésztát dagasztunk, és ha már kezd simulni, meglocsoljuk a meleg kisütött vajjal. Addig gyúrjuk, amíg a tészta felveszi a zsiradékot, és szépen elválik az edény falától. Ezután hideg helyen kelesztjük. Ha […]
Somlekvár
2013. november 15.A somot alaposan mossuk meg és szűrőben hagyjuk lecsöpögni…