Összes receptünk

Összesen 938 recept

Recept gyorskereső

1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 59

Spenótos-tejszínes csirke

2013. június 24.
Spenótos-tejszínes csirke

A konyhakész csirkét kifilézzük, még a mellehúsát és a combját is.

Tovább a recepthez

Spárgafőzelék

2015. december 18.
Spárgafőzelék

A spárga fás végeit levágjuk és vékonyan felkarikázzuk.

Tovább a recepthez

Spárga saláta

2012. május 17.
Spárga saláta

Nem túl apróra összevágjuk a salátákat, hozzáadjuk a reszelt nyers céklacsíkokat, a sárgarépa csíkokat, a savanyított spárga kockákat és az olíva olajon pirított gombaszeleteket…

Tovább a recepthez

Spárga hollandi mártással, buggyantott tojással és pirított bacon szalonnával

2015. május 29.
Spárga hollandi mártással, buggyantott tojással és pirított bacon szalonnával

A spárgát a végénél megtörjük és ahol látjuk, hogy fás, azt a részt levágjuk, és blansírozzuk.

Tovább a recepthez

Spaghetti carbonara

2015. május 08.
Spaghetti carbonara

Először vizet melegítünk egy fazékban, és csak a forráspontnál sózzuk.

Tovább a recepthez

Sóska, spenót, mángold főzelék

2019. szeptember 23.
Sóska, spenót, mángold főzelék

A spenót-, a sóska- és a mángoldleveleket jól megmossuk és a keményebb szárakat kivágjuk. A megtisztított zöldséget felcsíkozzuk, és egy gerezd fokhagymát felaprítunk. Egy serpenyőben a fokhagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk elsőként a mángoldot. Rövid dinsztelés után hozzáadjuk a spenótot és a sóskát is, majd egy picit megsózzuk. Egy bögrében a zsíros tejfölt kikeerjük […]

Tovább a recepthez

Sós uborka

2014. április 11.
Sós uborka

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk.

Tovább a recepthez

Sós stangli

2015. május 15.
Sós stangli

Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

Tovább a recepthez

Sós rúd

2014. december 05.
Sós rúd

A sós rúdhoz a tésztát, a hájas tészta alapreceptje szerint készítjük.

Tovább a recepthez

Sörkorcsolya

2012. április 19.
Sörkorcsolya

A fokhagymagerezdeket bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a jól felvert tojásba mártjuk őket. A reszelt sajtot egy az egy arányban összekeverjük a zsemlemorzsával, és ebbe forgatjuk a tojás után a gerezdeket. Majd újból a tojásba rakjuk, és ismét a sajtos zsemlemorzsába hempergetjük. Hogy biztosan a fokhagymán maradjon a panír, a kezünkkel megnyomkodhatjuk, mint egy gombócot. Ezután lassú tűzön szép aranysárgára sütjük az apró falatkákat. Sokat süssünk, mert általában úgy fogy, ahogy elkészül, a tálon ezért alig szaporodik!

Tovább a recepthez

Sörkoktél

2016. május 04.
Sörkoktél

Koktélos pohárban a lime-ot törőfával megnyomkodjuk, majd a sok jégre ráöntjük a narancslevet és a Camparit, és az egészet felöntjük a szilvás sörrel.

Tovább a recepthez

Sonkaleves

2018. március 26.
Sonkaleves

A sonkát fazékba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután feltesszük főzni, és ha felforrt, az első levet leöntjük róla, és újból hideg vizet öntünk rá (kb. 3 litert). Lassú tűzön újra főzni kezdjük, és ha felforrt, leszedjük róla a habot. Ekkor beletesszük a hosszában félbevágott zöldségeket is, majd tovább főzzük. Sózni nem kell, hiszen […]

Tovább a recepthez

Somos-szilvás faszulyka leves (bableves)

2014. november 14.
Somos-szilvás faszulyka leves (bableves)

A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.

Tovább a recepthez

Somogyi libapörkölt

2017. június 08.
Somogyi libapörkölt

Előkészítés: Veszünk egy 4,5 kg-os libát, azt lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontot felrakjuk alaplének (só, bors ízlés szerint).  Legalább 4 órát főzzük. A bőrét és a zsírját lekockázzuk és kisütjük. A kicsontozott (kb. 2,5 kg-os) libahúst 2×2 cm-es kockára vágjuk. Az előkészített libazsírban aranysárgára lepirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lekockázott húst, és tovább pirítjuk, […]

Tovább a recepthez

Somodi kalács Torockóról

2018. november 05.
Somodi kalács Torockóról

Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a sóval, a cukorral, az élesztővel, a tojással és a kovásszal. Közepesen kemény tésztát dagasztunk, és ha már kezd simulni, meglocsoljuk a meleg kisütött vajjal. Addig gyúrjuk, amíg a tészta felveszi a zsiradékot, és szépen elválik az edény falától. Ezután hideg helyen kelesztjük. Ha […]

Tovább a recepthez

Somlekvár

2013. november 15.
Somlekvár

A somot alaposan mossuk meg és szűrőben hagyjuk lecsöpögni…

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére