Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 6 7 8 9 10 11 12 13 14 59

Szírnyiki

2016. április 15.
Szírnyiki

A zsíros tehéntúrót tojással, liszttel, vaníliacukorral, reszelt citromhéjjal (igény szerint mazsolával) ….

Tovább a recepthez

Színes kuglóf

2016. január 29.
Színes kuglóf

Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

Tovább a recepthez

Szilvás lepény

2018. november 27.
Szilvás lepény

Először elkészítjük a kelt tésztát. Egy nagyobb tálba beleöntjük a meglangyosított tejet, a cukrot belekeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Amint felfutott, beletesszük a tojássárgájákat, és elkezdjük hozzáadni a lisztet és ezzel együtt a sót. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy félkemény tésztát kapjunk, majd dagasztás közben hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Jól […]

Tovább a recepthez

Szilvásgombóc

2013. október 17.

A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk…

Tovább a recepthez

Szilvalekváros rugelach

2018. május 14.
Szilvalekváros rugelach

A hozzávalókból jól formázható linzertésztát gyúrunk. Ha összeállt, ketté osztjuk a tésztát, és mindkét adagból korongot formálunk. Ezután lefóliázva hűtőben pihentetjük. Ha a tészta lehűlt, nagyon vékonyra, kör alakúra nyújtjuk a korongokat. Jó alaposan lisztezzünk alá, mert könnyen elszakadhat. Ezután az egészet megkenjük szilvalekvárral. A kört háromszögekre vágjuk, egyenként feltekerjük a cikkelyeket, majd a tetejüket […]

Tovább a recepthez

Szilvalekváros orda

2014. március 14.

Fontos, hogy az orda kézmeleg, azaz…….

Tovább a recepthez

Szilvalekváros-mákos galette

2017. november 13.
Szilvalekváros-mákos galette

A teljes kiőrlésű tönkölylisztet összekeverjük az édesítőszerrel és a csipet sóval. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és a 3 ek. vizet. Addig gyúrjuk, amíg gombóccá nem áll össze a tésztánk. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral, és annyi vizet adunk […]

Tovább a recepthez

Szilvalekvár sütőben

2013. október 11.

A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe…

Tovább a recepthez

Szerelmes levél

2019. január 03.
Szerelmes levél

A tojások sárgáját, a tejfölt és a vajat összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd kisodorjuk, és elszabdaljuk mint a nudlit. Mindegyik adagból kis golyót formázunk. Ebből a mennyiségből kb. 60-65 db lesz. Ezeket aztán egy tálcára rakjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A töltelékhez kemény habbá verjük a […]

Tovább a recepthez

Szentesi galambhúsos tarhonya

2017. október 02.
Szentesi galambhúsos tarhonya

A galambokat gondosan megtisztítjuk, majd negyedekre vágjuk. A hagymát apróra, a zöldpaprikát karikára vágjuk. A hagymát a zsíron megfonnyasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a galambhúst. Ezután felöntjük vízzel, majd pároljuk, és a fűszereket is hozzáadjuk. Ha a galambhús már majdnem puha, hozzáadjuk a tarhonyát és a krumplit, öntünk még hozzá vizet, […]

Tovább a recepthez

Szentesi barátfüle

2017. október 04.
Szentesi barátfüle

Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben egy kis cukorral és két evőkanál liszttel. A lisztet eldolgozzuk a puha zsiradékkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a két tojást, és a tejfölt. Jól gyúrható tésztát dagasztunk belőle, majd 20 percig hagyjuk kelni. Ha megkelt, fél cm vastagra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik négyzet közepére teszünk […]

Tovább a recepthez

Székelyföldi töltött káposzta

2012. április 19.

A savanyított káposzta fejeket szétszedjük, a leveleket lehornyoljuk (levágjuk a vastagabb erezeteket) és a szép formás leveleket különválasztjuk. A megmaradt savanyú káposztát felvágjuk vékony csíkokra aprókáposztának. Úgy a kiválasztott leveleket mint az aprókáposztát (ízlés szerint) akár többszörösen is átmoshatjuk a savanyú íz enyhítése érdekében.

Tovább a recepthez

Százrétű rétes

2014. május 22.
Százrétű rétes

Először az omlós tésztát készítjük el.

Tovább a recepthez

Szatymazi őszibarack befőtt

2014. november 22.
Szatymazi őszibarack befőtt

A befőttet érett, de még nem puha szatymazi barackból készítjük….

Tovább a recepthez

Szatymazi habos, barackos sütemény

2014. november 22.
Szatymazi habos, barackos sütemény

A tojásból, a cukorból, a lisztből piskótalapot sütünk.

Tovább a recepthez

Szarvas vese-velő

2014. október 10.
Szarvas vese-velő

Az első lépés a belsőségek alapos megtisztítása.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére