Padlizsánkrém

2012. április 19.

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
2 nagy fej vöröshagyma,
majonéz:
2 db tojássárgája, 1.5 dl étolaj,
só, ízlés szerint őröltbors

Elkészítése:
Az érett padlizsánokat parázson megsütjük, meghámozzuk,feldaraboljuk ( ha van rá lehetőségünk, akkor az aprítást fakéssel végezzük, mert így nem feketedik meg a padlizsán húsa). A vöröshagymát vágjuk fel apró kockákra, sózzuk meg, majd amikor levet engedett, akkor a majonézzel együtt keverjük hozzá a padlizsánhoz. A végén ízlés szerint sóval és őrölt borssal ízesítjük.

Pirítós kenyérrel vagy grillezett húsokkal ajánljuk.
Majonéz:
A két tojás sárgáját kézi habverővel habosítjuk, és közben cseppenként hozzáadjuk az olajat. A végén habosan krémes majonézt kell kapnunk!

Vissza az oldal tetejére