Pácolt lazac

2015. január 30.

Pácolt lazac

Hozzávalók:

1 kg lazac filé

3 evőkanál tengeri só

2 teáskanál cukor

1 csokor kapor

4 kávéskanál fekete, fehér és citrom bors, durvára törve

 

Elkészítés

A lazacot nagyobb darabokra vágjuk. Egy edény aljára szórunk a sóból, a borsból és az apróra vágott kaporból, majd a bőrös oldalával lefelé ráfektetünk egy darabot a halból. Megszórjuk a fűszerekkel és újabb halat teszünk rá, így rétegezzük az edénybe, az utolsó darab hal tetejére is fűszernek kell  kerülnie. A hal tetejére egy másik edényt teszünk súlynak, hogy jól lenyomja a halat, mert folyamatosan nyomás alatt kell tartani. 2-3 órát szobahőmérsékleten pácoljuk, majd hűtőbe tesszük. Számítsunk rá, hogy levet fog engedni. Másnap már fogyasztható, de egy hétig is eláll a hidegen. Fontos, hogyha kiszedtünk belőle a súlyt mindig tegyük vissza.

Vissza az oldal tetejére