Országgyűlés leves

2018. november 08.

Hozzávalók:

1 nagy marék aszalt szilva
2 kis üveg egresbefőtt
1 kis üveg ribizlibefőtt
1 kis üveg meggybefőtt


1 kg füstölt csülök
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
2 tojás
1 kis pohár tejföl
liszt a habaráshoz

 

Előző este beáztatjuk az aszalt gyümölcsöt.
A csülköt feltesszük főni. Ha már félig elkészült, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldségeket. Ha puhára főtt a hús a zöldségekkel együtt, akkor az aszalt szilvát és a befőtteket a levükkel együtt hozzáöntjük.
Összeforraljuk, majd kivesszük a csülköt, és a levest a tejföllel behabarjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről. A tojásokat simára keverjük, majd a hőmérsékletet kiegyenlítve folyamatos keverés mellett ezt is a leveshez adjuk.
Ha nem elég édes, adhatunk hozzá plusz cukrot is. Eredetileg nem befőttel, hanem aszalt gyümölcsökkel készítették, úgy is nagyon finom.

Vissza az oldal tetejére