Müzliszelet

2015. január 09.

Müzliszelet

Hozzávalók:

25 dkg zabpehely

5 dkg mazsola

10 dkg natúr, csonthéjas magvak

10 dkg aszalt gyümölcs vagy 1 jó evőkanál házi gyümölcslekvár

5 dkg napraforgómag

2 db alma, gyümölcscentrifugával kifacsart, rostos leve, vagy botmixerrel pépesített almapüré, de almareszelőn is leresztelhetjük az almákat, úgy is felhasználható ( kb.: 2 dl)

3 evőkanál méz, aki édesebben szereti 4 evőkanállal is adhat hozzá

pár csepp citromlé

 

Elkészítés

A hozzávalókat egy tálban jól összegyúrjuk, és egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt, kisebb méretű  tepsi aljára, 2 centiméter vastagon, egyenletesen belelapogatjuk. Tényleg nagyon fontos, hogy egyenletes terítsük a tepsibe a masszát. Először 20 percig sütjük 170 fokon, majd jó résnyire nyitjuk a sütő ajtót és így szárítjuk tovább 10-15 percet. Akkor jó, ha a teteje finom megpirosodott. A müzlit a tepsiben hagyjuk kihűlni, és ott is szeleteljük föl, tetszőleges méretűre. Azonnal fogyaszthatjuk, de folpackba csomagolva kitűnő csemege a gyerekeknek a tízórai mellé az iskolában.

(Ha nincs kisméretű tepsink, nagyobban is elkészíthetjük, nem baj ha nem ér el a tepsi végéig a massza, csak a 2 centi vastagságra ügyeljünk!)

Vissza az oldal tetejére