Mustáros vadraguleves erdei gombákkal

2016. október 26.

Hozzávalók:

50 dkg vadhús
2 fej vöröshagyma
fél dl fehérbor
1 szem paradicsom
1 paprika
fél zeller
fél karalábé
2 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
20 dkg gomba (erdei gombák vegyesen)
maréknyi zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
majoranna, só, bors
zöldség zöldje, zellerlevél

A vöröshagymát apróra vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A vadhúst az elkészítés előtt 24 órával beáztatjuk. Ha a hagyma megpirult, rádobjuk a kisebb darabokra vágott húst, majd lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd öntünk rá fél deciliter fehérbort. Ezután kicsit pároljuk, majd rádobjuk a feldarabolt zöldségeket. Ízesítjük zellerlevéllel és zöldség zöldjével. Felöntjük egy liter vízzel, majd fél órán át főzzük. Ha a hús már félig megpuhult, a leveshez adjuk a gombákat és a borsót. Reszelünk bele fokhagymát és majorannával ízesítjük.

Amíg a leves fő, elkészítjük a burgonyagombócokat.

Két darab főtt burgonyát krumplinyomón áttörünk, adunk hozzá egy evőkanál zsírt és két marék lisztet. Jól összegyúrjuk, majd pici gombócokat formázunk a tésztából.

Ha a levesben minden megfőtt, behabarjuk. Két deciliter tejfölt elkeverünk két evőkanál mustárral és egy kevés liszttel. Hőkiegyenltés után kiforraljuk a levest, majd beledobjuk a burgonyagombócokat, és néhány percig még főzzük az egészet. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére