Muflongerinc gombaraguval, velős túrófánkkal

2019. március 25.

Hozzávalók: (4 személyre)


80 dkg muflongerinc
1 tk. őrölt gombapor (vargánya, sötét trombitagomba)
2 ek. olaj
2 cl pálinka



Ragu:
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg sonkahagyma
1,5 dl vörösbor (Egri merlo)
35 dkg erdei gomba (vargánya)
2 tk. hecsedlilekvár
só, bors


Túrófánk:
25 dkg túró
4 db tojás
15 dkg pirított velő
10 dkg liszt
7 g sütőpor
olaj a sütéshez

A pirított velőhöz a velőt hártyájától megtisztítjuk. Apróra vágott hagymát dinsztelünk, a velőt rárakjuk. Sóval, borssal, petrezselyem zöldjével ízesítjük.
Az olajból, sóból, pálinkából és az őrölt gombaporból pácot készítünk. A muflongerincet ezzel a páccal
bekenjük, és fél óráig a hűtőbe tesszük.
A raguhoz a hagymát és a szalonnát megpirítjuk, rátesszük a gombát. Ha zsírjára pirult, a borral felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a hecsedlilekvárral ízesítjük. A húst elősütjük, majd a ragura tesszük. Kemencében vagy 180 °C-os sütőben 40 perc alatt lefedve készre sütjük.
A fánkhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd forró olajban – két kanál segítségével – galuskákat szaggatunk. Ha szép ropogós, piros lesz, lecsepegtetjük, és a ragus hússal tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére