Mocsoládi álom

2013. február 01.

Mocsoládi álom

Hozzávalók
A tésztához
5 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 késhegynyi keményítő
1 kiskanál ecet

A krémhez
2 dl tejszín
25 dkg sajtkrém
15 dkg porcukor
20 dkg vegyes, piros gyümölcsök

Elkészítés
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a cukorral elkevert keményítőt, végül az ecetet. Kivajazott tepsibe vékonyan elterítjük a masszát és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg picit rószaszínre nem sül a teteje. Még melegen konyharuhába tekerjük, ugyanúgy mint a piskótatekercset.
Elkészítjük a krémet. A tejszínből kemény habot verünk. Felhabosítjuk a sajtkrémet a porcukorral, majd óvatosan  a tejszínhez keverjük. Hozzáadjuk a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöket is. A piskótára egyenletesen rákenjük a krémet, feltekerjük, majd az iménti konyharuhával szintén betekerjük, és minimum 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Vissza az oldal tetejére