Mikulás linzer

2013. december 06.

Mikulás linzer

Hozzávalók:
125 g lágy vaj
150 g cukor
225 g finomliszt
100 g mandulaőrlemény
1 csipet só
1 citrom frissen facsart leve

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fél centi vastagságúra és kör alakúra nyújtjuk. Késsel cikkeket vágunk bele, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát. Erre azért van szükség, hogy miután kisült, könnyebben el tudjuk vágni. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg

A cukormázhoz

 

1 tojásfehérje

14-15 dkg porcukor

citromlé ízlés szerint

A tojásfehérjét a cukorral verjük fel jól, pici citromlével is ízesíthetjük. Sűrűnek kell lennie, ha túl folyós, keverjük tovább, és ha kell, adjunk hozzá plusz cukrot. Felezzük meg. Egyik felét kevés piros ételfestékkel színezzük meg, a másik maradjon fehér. Habzsákba vagy egy tiszta zacskóba töltve és a csücskén apró lyukat vágva díszítsük vele a mikulásokat úgy, hogy a kör középpontjában lévő bemetszés legyen a sapkája, az alsó félköríves rész a palástja. Amikor elkészült, vágjuk szét a bemetszés mentén, és hagyjuk megszáradni a díszítést.

Vissza az oldal tetejére