Mézes- mustáros csülök

2012. november 08.

Mézes- mustáros csülök

Hozzávalók:
1 db csülök
4-5 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyna
5 dkg szalonna
½ kg krumpli
só, bors, babérlevél
mustár
méz (napraforgó)

Elkészítés
A csülköt először tegyük fel főni  annyi vízben, amennyi pont ellepi. Tegyünk a vízbe sót, borsot, 2-3 babérlevelet, 1 fej vöröshagymát négybe vágva és egy fej fokhagymát. Ezt nem szükséges gerezdekre bontani, szedjük le a külső leveleit, majd vágjuk félbe. Ha a csülök már puha, vegyük ki a vízből, és hagyjuk jól lecsöpögni. Ezután enyhén sózzuk, bőven kenjük be mustárral majd mézzel, és tegyük cserépedénybe. Az edény aljára helyezzünk vékonyra szeletelt szalonnát, rakjuk a csülök mellé a felkockázott krumplit és a nagy darabokra vágott vöröshagymát. Végül süssük készre.

Káposzta saláta

Hozzávalók:
1 db fejes káposzta

méz
borecet
víz

Elkészítés
A káposztát gyaluljuk vékonyra, majd enyhén sózzuk be, és hagyjuk állni egy kicsit.  Készítsük el a salátalevet. A vízben oldjuk fel ízlés szerint a mézet és a borecetet, lehet az íz kicsit erőteljesebb, hiszen a káposzta úgyis fel fog venni belőle, majd keverjük bele a gyalult káposztát. Már fogyaszthatjuk is, de ha áll egy bő fél órát, még ízletesebb lesz.

 

 

 

Vissza az oldal tetejére