Mentás almakrémmel töltött fánk

2018. november 27.

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 egész tojás + 2 sárgája
2 kk. só
3 kk. cukor
2,5 dkg zsír



25 dkg mentás almakrém
4 kk. méz
1 kk. őrölt fahéj
35 dkg alma


Porcukor szórásra

A élesztőt egy kis tejben elvegyítjük egy tojással és csipet cukorral, majd felfuttatjuk. Közben előkészítjük a lisztet. Középen fészket készítünk, sót, cukrot egy egész tojást, két tojássárgáját teszünk bele, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is. Az egészet összedolgozzuk, közben olvasztott zsírt adunk hozzá. Hólyagosra dolgozzuk, és kelesztjük kb. 30 percig. Ez idő alatt megtisztítjuk az almát és apró kockára vágjuk. Serpenyőben vagy tepsiben mézzel karamellizáljuk, őrölt fahéjjal fűszerezzük. Kihűlés után elkeverjük mentás almakrémmel. A megkelt tésztát ujjnyi vastagságra nyújtjuk, kiszaggatjuk,közepébe helyezzük a tölteléket, majd bezárjuk, formázzuk és pihentetjük. Felmelegített olajban kisütjük, mint a farsangi fánkot, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. Díszíthetjük alma chipsszel és mentával is.

Vissza az oldal tetejére