Melomakarona

2016. december 29.

Hozzávalók:

0,5 l étolaj
0,5 l kukorica olaj
350 gr cukor
1 teásbögre friss narancslé
1 kiskanál szódabikarbóna
0,5 cl metaxa
3-4 narancs héja lereszelve
2 kiskanál fahéj
1 kiskanál szegfűszeg (őrölt)
2 kg liszt

Sziruphoz:

400 gr cukor
400 gr méz
400 gr víz
fél citrom leve
1 narancs leve és reszelt héja
1 egész fahéj

Az összetevőket felforralom.

A langyos olajban elkeverem a cukrot és a többi összetevőt mixerrel, hozzáadom a metaxát, amiben a szódabikarbónát pici liszttel elkevertem, és végül a lisztet is beleszórom.

A végén gyorsan átgyúrom kézzel is, de gyorsan, mert az olaj kiválik. Kis gömböket formázok, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét pedig villával megszurkálom, hogy a szirupot könnyebben felvegye.

Kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A teljesen kihűlt süteményre öntöm a forró szirupot vagy a hideg szirupban forgatom meg a forró süteményeket.

A végén darált dióval és fahéjjal meghintem a tetejét.

Vissza az oldal tetejére