Meleg fügeleves

2014. április 11.

Meleg fügeleves

Hozzávalók

1 koszorú, aszalt füge

2-3 evőkanál fügelekvár

1,2 l víz

csipet só

cukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

1 rúd fahéj

1 vaníliarúd

pár szem szegfűszeg

pici citromlé

1-2 karika citrom

liszt

 

A tálaláshoz

diós sajt

fügekocka

 

Elkészítés

A füge kemény szárait eltávolítjuk, apró darabokra vágjuk és az 1,2 l vízzel feltesszük főni. Ízesítsük egy csipet sóval, cukorral, a fahéjjal, a vanília rúd kikapart belsejével, a szegfűszeggel és még egy-két karika citromot is tehetünk bele, majd felfőzzük. Ha elkészült kivesszük a citromkarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget, hozzáadjuk a fügelekvárt és összeturmixoljuk. Kevés lisztet vízzel csomómentesre keverünk és ízlés szerint besűrítjük vele a levest. Pici citromlevet adunk hozzá, és miután éppen csak újra felforraltuk, már le is vehetjük a tűzről. Levesbetétnek diós sajtot és fügekockát adunk hozzá.  

Vissza az oldal tetejére