Meggylekvár

2013. július 01.

Meggylekvár

 

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű gyümölcs
kilónként 60-80 dkg cukor
ha szükséges egy kis pektin

Elkészítés
A meggyet alaposan mossuk meg és magozzuk ki. Mérjük le az így kapott gyümölcsöt, kicsit törjük össze. Ha szeretjük a nagyobb gyümölcsdarabokat, akkor elég csak kézzel megnyomkodni, de botmixerrel is összetörhetjük, akkor egyenletesebb állagú lesz.  Tegyük egy fazékba. Attól függően, hogy mennyire szeretjük édesen, adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el főzni. Elegendő az elején csak kilónként 40 dkg cukrot beletenni, később még tehetünk hozzá, ha nem találjuk elég édesnek. Ha túl sok levet ereszt, azt elkészíthetjük szörpnek is, vagy adhatunk hozzá egy kis pektint. Amikor a habját már elfőtte, akkor töltsük tiszta befőttes üvegekbe, a tetejét zárjuk le, és száraz dunsztban hagyjuk, kihűlni.

Vissza az oldal tetejére