Medvehagymás lepény

2016. szeptember 26.

Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás és még egy sárgája
3 evőkanál olaj
3 dl tej
1 teáskanál só
ízlés szerint medvehagyma

Dagasztás után a tésztát kelesztjük, majd tepsibe nyújtjuk. Nem muszáj sodrófával, csak úgy kézzel is bele lehet húzogatni a kiolajozott tepsibe. A tetejére lehet tenni hagymát, szalonnát vagy bármit, amit a család szeret. Az eredeti receptben tojásos tejföl van a tetején. Légkeveréses sütőben egyszerre meg lehet sütni a két tepsi lepényt 180 fokon kb. 25 perc alatt. Akkor jó, ha az alja egy picit megpirul és elválik a tepsitől.

Ha kevés létszámra készítjük, érdemes elfelezni a tésztát és csak a felébe medvehagymát tenni, a másik feléből édes tésztát lehet csinálni, pl. buktát.

Vissza az oldal tetejére