Medvehagyma zselé

2013. augusztus 28.

Medvehagyma zselé

Hozzávalók
1 kg medvehagyma
55 dkg cukor
fél evőkanál citromsav
pektin vagy zselatin
víz

Elkészítés
A medvehagymát megmossuk és feldaraboljuk. Másfél liter vízzel feltesszük főzni. Amikor összeesett, levesszük a tűzről és leturmixoljuk. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy az egész mennyiség 3 és fél liter legyen. Ekkor tesszük bele a cukrot, a citromsavat és a pektint az előírás szerint. (Ehhez a mennyiséghez körülbelül egy- másfél deka pektin szükséges.) Ha nincs pektinünk, akkor használhatunk zselatint is a csomagoláson található előírás szerint. A leturmixolt, ízesített medvahagymát  ismét feltesszük főni. Miután felforrt és kicsit sűrűsödött, még forrón tiszta, száraz üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. (Körülbelül 19 db 2 dl-is üvegnyi zselénk lesz ekkora mennyiségből.)

 

Vissza az oldal tetejére