Marhapofa ír sörrel

2017. december 18.

Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg marhahús (pofa)
1 tk. cukrozatlan kakaópor
só, bors
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 db vöröshagyma
4 db sárgarépa
4 db fehérrépa
3 ek. sűrített paradicsom
1 ek. worcestershire-szósz
330 ml ír sör
5 dl marha alaplé
2 db babérlevél

A marhapofát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kevés kakaóporral. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon a hús mindkét oldalára néhány perc alatt kérget sütünk. Ha kész, kivesszük és félretesszük. Ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat, ha szükséges, majd megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadunk egy darab lereszelt sárgarépát, egy darab lereszelt fehérrépát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és néhány percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, és hozzáadjuk a worcestershire-szósz, majd az egészet felöntjük a sörrel. További 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk az alaplevet is, és elzárjuk alatta a lángot.
Egy hőálló edénybe tesszük a marhapofát, felöntjük a szósszal, beletesszük a maradék, karikára vágott zöldséget, és hozzáadjuk a babérlevelet. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2,5-3 órára, amíg a marhahús teljesen meg nem puhul. Ha elkészült, kivesszük a léből a húsokat, majd átöntjük egy serpenyőbe. Közepes lángon nagyjából a felére forraljuk vissza, és ezzel meglocsolva tálaljuk a húst.

Vissza az oldal tetejére