Mangalica rilette

2016. május 20.

Hozzávalók: 

2,2 kg kockázott mangalica hús (zsírosabb, pl. comb)

0,5 kg füstölt húsos szalonna

4 közepes fej vöröshagyma

1,2 l víz

1,2 l alaplé

zöldségek és fűszerek az alapléhez : sárgarépa, zeller, fehérrépa,  gomba,  vöröshagyma, fekete szemes bors, babérlevél, petrezselyem, fokhagyma, szemes fekete bors, babérlevél, őrölt köménymag, kevés só

Elkészítés

Az alapléhez a zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, vízzel felöntjük és folyamatosan forrásban tartva 150 percig főzzük. Miután elkészült, leszűrjük.

Az alaplevet felmelegítjük, ebbe tesszük az előkészített, konyhakész, darabolt húst, a kockázott szalonnát, a tisztított, egész vöröshagymát és a fűszereket. 180 percig fedő alatt főzzük, szükség esetén az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.

A puhára főzött húst és a szalonnát kiválogatjuk, és egy villával szétnyomkodjuk, vagy konyhai robotgéppel krémesítjük. Ha az állaga nem elég krémes, a leszűrt főzőlével dúsítjuk.

Visszahűtjük 8 C fok alá és hűtőben tároljuk.

Vissza az oldal tetejére