Macskapracli

2015. április 06.

Macskapracli

Hozzávalók:

 

50 dkg dió

 

50 dkg porcukor

 

20 dkg zsemlemorzsa

 

4 tojás fehérje

 

2 evőkanál kakaó

 

Szükséges hozzá egy macskapracli készítő forma is.

 

Elkészítés

 

Ez egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sváb sütemények, előbbi borkorcsolya is). Nagyon könnyű elkészíteni, ha van hozzá formánk és könnyen a család kedvence lesz. Összegyúrjuk a száraz hozzávalókat, a végén a tojás fehérjét. A kész tésztát vizes ecsettel kikent formába nyomkodjuk (így könnyen kijön), majd deszkán kiütjük belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 150 fokon sütjük.

 

Czetli Józsefné Panni néni receptje (móri sváb asszony)

 

 

Vissza az oldal tetejére