Lucskos káposzta

2017. december 14.

Hozzávalók:
1 db csülök vagy 2 kg kocsonyának való köröm, fül, orr
1 nagy fej káposzta
2 evőkanál liszt
zsír
fél-egy liter paradicsomlé
kapor, csombor, só, bors, kevés cukor
2-3 db hagyma


A csülköt vagy a körmöket addig főzzük, amíg jól leválnak a csontról, majd kiszedjük és hagyjuk hűlni. Közben a káposztát kockára vagy hosszúra megvágjuk, és a leszűrt húslével felöntve odatesszük főni. A hagymát apróra vágva zsiradékon megdinszteljük, majd kevés paprikát szórunk rá, és a már kihűlt csülköt vagy húst ebbe beleforgatjuk, és beletesszük a kész káposztához.
Eztuán rántást készítünk paradicsomlével, és besűrítjük a levest. Apróra vágott csombort és kaprot adunk az ételhez, fűszerezzük sóval és borssal. Ha túl savasnak érezzük a paradicsom miatt, akkor kevés cukorral egyensúlyozzuk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg.

Vissza az oldal tetejére