Loksa

2015. május 22.

Loksa

Hozzávalók:

(20 főre)

5 kg főtt, átnyomott krumpli

2 kg liszt

5 db egész tojás

1 csapott evőkanál só

2 evőkanál zsír

1 csomag porélesztő

 

Káposztás töltelék:

1 fej fehér káposzta

 

A sütéshez olaj

 

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Ezután körlapokat szaggatunk belőle, melyeket egyenként lekvárral vagy dinsztelt káposztával megtöltünk. A kiszaggatott körlap egyik felébe halmozzuk a tölteléket és a tészta másik felét ráhajtjuk (félkörre), majd villával jól lenyomkodjuk a szélét, hogy sütéskor ne jöjjön ki a töltelék. Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Dinsztelt káposzta elkészítése:

A lereszelt káposztát besózzuk és állni hagyjuk. Kinyomkodás után olajon pirulásig dinszteljük.

Vissza az oldal tetejére