Libamájpástétom

2012. április 19.

Hozzávalók:
Fél kg jól kihízott libamáj
2 evőkanál gyümölcspálinka
Fahéj, szegfűszeg

Kakukkfű

Elkészítése:
A gittes tapintású libamájat lekaparjuk, közben pedig az ereket eltávolítjuk. A kisebb darab májakat hagyjunk egészben (kb. 1×1 cm). Keverjük hozzá a csipet sót, a pálinkát, egy-két csipet fahéjat, szegfűszeget és egy kávéskanálnyi kakukkfüvet. Csomagoljuk bele egy folpackba, majd egy alufóliába, és tegyük bele egy 80 fokos vízfürdőbe 6-7 percre. Ezután tegyük át a tekercset pár percre egy tál jeges vízbe, majd a hűtőszekrénybe. Ha teljesen kihűlt (kb. egy éjszaka), pirítós kenyérrel és fügelekvárral tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére