Levendulás sárgabarack lekvár

2013. augusztus 01.

Levendulás sárgabarack lekvár

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű sárgabarack
kilónlént 25-30  dkg cukor
kilónként 1 teáskanál szárított levendulavirág
citromsav

Elkészítése
A barackot mossuk  meg, majd forrázzuk le. Ha kihűlt, húzzuk le a héját és magozzuk ki.  A kimagozott, megtisztított  gyümölcsöt mérjük le, majd adjuk hozzá a cukrot.  Hagyjuk állni, míg a cukror elolvad. Ezután tegyük fel forralni. Ízesítsük kevés citromsavval. Amikor a habját elfőtte és a kellő  sűrűséget elérte, adjuk hozzá a levendulát és pár percig együtt főzzük. Utána töltsük csírátlanított üvegekbe, és zárjuk le. Ha csavaros  tetőt használunk,  pár percre  állítsuk fejre, utána szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ha még nem készítettünk levendulás sárgabarack lekvárt, először csak kis adagot készítsünk,  győződjünk meg róla, hogy ízlik a családnak, csak utána tegyünk el nagyobb mennyiséget.

Vissza az oldal tetejére