Leveles tészta roládok, csokoládés mascarpone krémmel töltve

2016. március 18.

Leveles tészta roládok, csokoládés mascarpone krémmel töltve 

Hozzavalók:

20 roládhoz/5adaghoz:

 

15 dkg előhűtött leveles lap

20 dkg mascarpone krémsajt

8 dkg 75%-os étcsokoládé

1 db narancs reszelt héja

50 dkg házi barack lekvár

3cl Magyar Talléros Gönci barack pálinka

 

Elkészítés

A leveles lapból 2cm szélességű csíkokat vágunk, majd habroló formára tekerjük. Közben előmelegítjük a sütőt 175 fokra, a légkeverést kikapcsoljuk. Tepsibe fektetjük a felcsavart formákat és 7-8 perc alatt készre sütjük.

Amíg a rolók kisülnek és kihűlnek elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a narancshéjat és a mascarponéval jól összedolgozzuk. (Ha nagyon sűrű lenne a krém, akkor pici tejszínnel lágyítsuk.) Habzsákba töltjük az elkészült krémet és megtöltjük vele a tészta roládokat. A baracklekvárt elkeverjük a pálinkával és rolók mellé kínáljuk.

 

Vissza az oldal tetejére