Légli Attila kerámia bográcsában készült hurutos, tárkonyos báránylebbencs

2017. október 16.

Hozzávalók:
1 kg báránylapocka
3-4 szál sárgarépa
2-3 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagmya
lebbencstészta
só, bors, tárkony
hurut
4 ek. liszt
2 dl kefir
tárkonyecet

 

A bográcsba beletesszük a felkockázott bárány lapockát, a félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, tárkonyt és a gyergyószentmiklósi örményektől
származó hurutot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mikor a hús félfőttében van, akkor jöhet hozzá a szeletelt répa, a zöldség és a pici zsíron megpirított lebbencstészta. Főzzük, amíg kész nem lesz, Ekkor elkészítjük a habarcsot. Lisztben elkeverjük a tárkonyecetet és a kefirt, majd a forró levessel felöntjük folytonos kavarás mellett. Hozzáöntjük a leveshez,kicsit összeforraljuk, és kész is van!

Vissza az oldal tetejére