Legényfogó leves

2016. augusztus 24.

Hozzávalók:

2 kg marhalábszár
1 kg vöröshagyma
1 kg zöldbab
1 kg sárgarépa.
4 szál fehérrépa
1 fej zeller
20 dkg gomba
10 db csirkeláb
kb. 1 dl olaj
só, őrölt pirospaprika
kapor, zöldpaprika, paradicsom
tejföl

A  vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajjal rózsaszínre  dinszteljük, majd megszórjuk bőven pirospaprikával. Rögtön rátesszük  az apró kockákra vágott, megtisztított marhalábszárat.

Pár percig magas lángon dinszteljük, közben kevergetjük.  Annyi  vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, s ezután lassú  tűzön főni hagyjuk, hogy mindig  rotyogjon. Teszünk bele  1 db   zöldpaprikát,  1 szem paradicsomot, s  amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a hasábokra vágott répákat, a zellert, majd a kb. 2 cm re vágott zöldbabot. Felengedjük vízzel, hogy jól ellepje, lassan rotyogtatjuk, és hozzáadjuk a 2 csokor apróra vágott kaprot, valamint a csirkelábakat. Ha minden hús puha, beletesszük a gombát is, és sűrűre főzzük. Tálaláskor tetszés szerint tejfölt és erős paprikát adhatunk hozzá.

Kb. 4 óra alatt készül el.

Vissza az oldal tetejére