Lecsós ponty

2018. december 20.

Hozzávalók:
1 kg tisztított pontyfilé
15 dkg füstölt mangalicaszalonna
20 dkg vöröshagyma
20 dkg zöldpaprika
2 paradicsom
1 evőkanál őrölt pirospaprika
4 dl tejföl
80 dkg hajában főtt burgonya


Először lecsót készítünk. Megsütjük a zsírszalonnát, majd kivesszük az edényből, majd annak zsírjára dobjuk a karikára vágott hagymát, paprikát, és paradicsomot. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, hagyjuk ropogósra, és így keverjük el a tejföllel. A halszeleteket irdaljuk be, és tegyünk közéjük vékonyra szeletelt szalonnát. Héjában főzzük meg a krumplit, vágjuk karikára, és rakjuk a tűzálló edény vagy tepsi aljára. Erre tegyük rétegesen a halszeleteket és a lecsót: süssük meg egyenletesen, magas hőmérsékleten.

Vissza az oldal tetejére