Kurabiades

2016. december 29.

Hozzávalók:

2 teásbögre vaj (kb.400gr)
¾ teásbögre porcukor
1 tojássárgája
5cl metaxa
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 bögre liszt
2-3-bögre pirított mandula összetörve
300 gr porcukor
2 csomag vaníliás cukor

A vajat és a porcukrot összekeverem mixerrel, hozzáadom a tojássárgáját és habosra keverem. A szódabikarbónát a metaxával és pici liszttel összekeverem és hozzáadom. Beleöntöm az összetört darabos pirított mandulát. (a mandulát sütőben ajánlatos mepirítani majd összetörni).

Picit megkeverem még mixerrel, de a végén kézzel állítom össze gyors mozdulatokkal….puha és vajas tésztát kapok, de jól formázhatót.

Sütőpapírral bélelt tepsire kézzel apróbb gömböket formázok. 170 fokon, légkeveréssel kb. 35 percig sütöm, amíg a teteje megrepedezik és elkezd pirulni. 5 percig hűtöm, majd vaníliás porcukorban pici darált diót hozzáadva alaposan megforgatom.

Vissza az oldal tetejére