Krumplis, sajtos pite

2012. június 06.

Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg vaj
35-40 dkg liszt
3 tojás sárgája
késhegynyi sütőpor

kevés víz

A töltelékhez:
½ kg újkrumpli
25-30 dkg sajt
1 nagy pohár tejföl
újhagyma

Elkészítés
Először a tésztát készítsük el. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Majd nyújtsuk ki és a kivajazott kilisztezett piteformába tegyük. A krumplit főzzük meg és amikor kihűlt daraboljuk fel. Egy kevés olvasztott vajat csurgassunk a tésztára, tegyünk rá egy sor krumplit, sózzuk, majd a felvágott újhagymát, (a hagyma zöldjét is beledarabolhatjuk) a reszelt sajt felét, majd újra a krumplit, rá hagymát és sajtot. A tetejét öntsük le tejföllel és süssük meg.
 

Vissza az oldal tetejére